22:30, čet, 25. Apr

Tekma med Muro in Mariborom za zaprtimi vrati, NK Maribor noče delati razlik med navijači





“13 tekem, 50.900 gledalcev. Ali v povprečju 3915. Kako naj v takšnem primeru klub, kot je NK Maribor, sprejme odlok o omejitvi največjega dovoljenega števila ljudi na organizirani prireditvi, ki znaša v teoriji 500, dejansko pa 250? Veliko vprašanj in pomislekov, a, žal, nobene ustrezne rešitve,” so zapisali na  uradni spletni strani NK Maribor.

Vir: Facebook stran NK Maribor

Kateremu izmed klubov predpisane mere omogočajo izvedbo, saj ne odstopajo toliko od povprečnega obiska, pri NK Maribor pa imajo drugačno izhodišče in jim 500 oz. približno 250 dovoljenih mest, ko je tudi ob izvzetju udeležencev tekme treba odšteti vse preostale osebe iz zahtevanega protokola, ne zadostuje. “Smo klub, ki se je pred izbruhom pandemije COVID-19 s povprečnim obiskom posamezne tekme slovenskega prvenstva približal številki 4000, smo klub z 2200 sezonskimi vstopnicami in zvesto navijaško skupino. Nikdar nismo in ne bomo delali razlik med našimi navijači, jih delili med seboj, preštevali ali presojali, kdo je “primernejši” za vstop. Stadion Ljudski vrt je naš vijol’čni, skupni dom,” so zapisali na spletni strani in dodali: “Da kdo ne more na tribune, se lahko zgodi, samo ko je stadion že razprodan za najbolj spektakularne tekme.”

Žal se ob prilagajanju na novo realnost mora NK Maribor soočiti z igranjem pred praznimi tribunami: “Z namenom, da ob ponovnem zagonu nogometa zaključimo sezono in ob upanju po izboljšanju epidemiološke slike ter celotne situacije kmalu dočakamo sproščanje ukrepov ter znova občutimo tisto neprecenljivo vijol’čno energijo s tribun.” Ukrep v zdajšnji obliki pa NK Maribor ne omogoča, da bi zagotovil ogled nedeljske tekme proti Muri kupcem sezonskih vstopnic ali članom organizirane navijaške skupine ali vsem preostalim navijačem, zato tekme ostajajo do nadaljnjega za zaprtimi vrati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.