Ta vikend v Selnici ob Dravi tradicionalni binkoštni pohod

V nedeljo, 9. junija, Turistično društvo Selnica ob Dravi vabi na tradicionalni binkoštni pohod na Sv. Duh na Ostrem vrhu. Začelo se bo med 7. in 10. uro v Šturmovi grabi pri mostu. 

DSC07941Pohod bo potekal po Šturmovi grabi, mimo Virtičevega mlina vse do Sv. Duha na Ostrem vrhu in bo trajal približno 2 uri. Pri Virtičevem mlinu bo postanek. Praznična binkoštna nedelja je na Sv. Duh na Ostrem vrhu pripeljala veliko obiskovalcev od daleč in blizu pa tudi iz sosednje Avstrije. Praznik se je tradicionalno pričel s sveto mašo za nemško govoreče goste.

Romarji, ki so prišli od daleč in blizu so se sprehodili mimo stojnic s suho robo, ˝kramarjev˝ in ponudbe gostinskih lokalov. Binkošti so praznični dan v cerkvenem koledarju. Na 50. dan po veliki noči, rimokatoličani praznujejo prihod svetega Duha, ki je simboliziran tudi z rdečo barvo v bogoslužju. Praznik binkoštov v krščanstvu pomeni zaključek obdobja velike noči in praznik svetega duha.

Opaziti je bilo veliko pogumnežev, ki so se na vrh povzpeli tudi peš ali s kolesom. Željni pohodništva so se udeležili pohoda po Šturmovi grabi, mimo Virtičevega mlina, kjer so se okrepčali z dobrotami kmečkih žen. Obiskovalci so uživali v dobri hrani, pijači, glasbi in lepem sončnem vremenu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV