21:45, pet, 19. Apr

Ta petek bodo ruški stadion zavzeli policisti, gasilci in reševalci





Ta petek bodo v Rušah, na stadionu NK Pohorja obeležili Dan zaščite in reševanja. Predstavile se bodo vse službe, ki delujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči. Dan bodo s sodelujočimi delili tudi učenci osnovnih šol iz občin Lovrenc na Pohorju, Ruš in Selnice ob Dravi ter dijaki Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše.

Člani Gasilske zveze Ruše v sodelovanju s Policijsko postajo Ruše in Varnostnim sosvetom Občine Ruše vabijo občane in občanke na Z. I. R. – Dan zaščite in reševanja. Pripravili so pester, izobraževalno-družinski program, ki se bo odvijal skozi ves dan – ta petek, 16. junija, od 10h in 15h.

dan ZiR

Predstavljali se bodo gasilci in reševalci vseh enot Gasilske zveze Ruše, Gasilske brigade Maribor, Službe nujne medicinske pomoči Maribor, Policije, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gorske reševalne službe in Društva za reševalne pse – REPS. Na dan Z. I. R. pa bodo prikazali tudi posebno vajo s posredovanjem policije ob oboroženem ropu, posredovanjem pri prometni nesreči, požaru, zastoju srca, najdbo neeksplodiranih ubojnih sredstev – NUS ter prikazom opreme, orodja in vozil, s katerimi pomagamo v nesreči.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.