09:29, pet, 29. Mar

Ta konec tedna odprto prvenstvo Slovenije v taekwondoju





Maribor bo ta konec tedna gostil odprto prvenstvo Slovenije v taekwondoju. Gre za tekmo svetovnega pokala v olimpijski disciplini taekwondoja WTF, na kateri bo nastopilo 730 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav. Vstop na tekmovanje v dvorani Tabor bo prost, gledalci pa bodo videli dvoboje v kadetski, mladinski in članski konkurenci.

taekwondo, foto: Red Power

Slovenian open zadnji konec tedna v februarju bo mnogim služil kot uvodno zbiranje točk svetovnega pokala, ki se štejejo v kvoto za nastop na naslednjih olimpijskih igrah 2020 v Tokiu. Potniki na letošnji olimpijski turnir v Rio de Janiero so že znani, med njimi žal ne bo Slovencev, se bodo pa vsi slovenski reprezentanti in reprezentantke z izjemo Nuše Rajher predstavili v Mariboru.

Slovenska reprezentanca je že imela prvi skupni triurni trening, tako bo ves teden, v soboto pa bo sledil vrhunec mariborskega dogajanja, ko bodo na sporedu borbe v članskih kategorijah, medtem ko kadete in mladince tekmovanje čaka v nedeljo. Slovensko člansko zasedbo bodo predstavljali Ivan Trajković, Jure Pantar, Matic Motaln, Domen Pirc, Mark Stanič, Lucijan Kobal v moški in Ana Petrušić, Dunja Lemajić, Franka Anić in Sara Pungartnik v ženski konkurenci.

Kot je dejal Kristijan Kovačič, tehnični direktor slovenske taekwondo WTF zveze in tekmovanja v Mariboru, se bo v dvorani Tabor zbrala smetana tega športa v tem trenutku, saj bo prisotnih precej olimpijcev iz Londona 2012, pa svetovnih in evropskih prvakov.

“Prihajajo tekmovalci iz 180 klubov iz 30 držav. Tudi slovenska ekipa bo nastopila v najmočnejši zasedbi, manjkala bo le Rajherjeva, ki pa bo na Šport TV finalne borbe pospremila s strokovnim komentarjem in bo prav tako v dvorani. Veseli smo, da nam je uspelo v Maribor pripeljati tako velik turnir, računamo, da bo turnir postal stalnica tekmovalnega koledarja,” je povedal Kovačič.

Eden glavnih slovenskih adutov bo znova Trajković, ki se je po nedavno spodleteli kvalifikaciji za Rio (Slovenca so sicer precej oškodovali sodniki ob ringu) odločil, da bo prihodnja štiri leta povsem posvetil svojemu športu.

“To bo moja prva tekma po kvalifikacijah, saj sem imel nekaj pavze. A počasi se že začenja nova sezona, delal sem že nekaj sparingov. Počutim se dobro, konkurenca je močna, ni pa premočna. Mislim, da sem prvi nosilec v svoji kategoriji, upam, da bom to upravičil in osvojil odprto prvenstvo Slovenije,” je povedal Trajković.

Mariborčanu bo v članski ekipi družbo delal tudi Domen Pirc v kategoriji do 74 kg. “To bo prva tekma letos in super je, da je na domačih tleh. Kot ekipa smo zelo napredovali, upam, da bomo pokazali, da smo zelo dobro pripravljeni. Vsekakor se bomo borili za visoka mesta,” je dejal Pirc.

Dragan Zarić, trener slovenske reprezentance, je povedal, da si v zvezi želijo tudi približati ta šport slovenski javnosti. “Želimo, da Slovenija vidi, kako je videti svetovni teakwondo. Upam, da nas bodo gledalci prišli podpreti. Imamo res kakovostne tekmovalce, od olimpijcev, do pomlajene ekipe, ki vstopa na sceno in se je pridružila nosilcem kolajn. Pričakujem zelo dobre rezultate, tudi kolajne. Glede na to, da gre za svetovni pokal, lahko ne bo. Začenja se nov olimpijski ciklus, mislim, da bodo dvoboji zelo zanimivi,” je dejal Zarić, ki ga vrhunec sezone z ekipo čaka med 19. in 22. majem na evropskem prvenstvu v Švici.

Tekmovanje v Mariboru bo oba dni, 27. in 28. februarja, v dvorani Tabor potekalo na osmih borilnih prostorih, med 9. in 19. uro, finali bodo v popoldanskih terminih.

0fee0e1c-75c2-43f4-979e-b335f077955e

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.