11:48, čet, 28. Mar

Ta konec tedna napovedujejo Nebesa pod Pohorjem





V petek 13. in soboto 14. januarja boste lahko del proznega dela Toneta Partljiča Nebesa pod Pohorjem. V petek, 13. januarja bo veseli večer potekal v Kulturnem domu Hoče, ob 18.30, ob srečanju prostovoljcev Zveze prijateljev mladine, v soboto 14. januarja, pa bo v Domu kolture v pekrah, s pričetkom ob 18.00.

15976972_1165288463539996_3654948909299958273_n

“Kar boste gledali in poslušali je neke vrste satirični “veseli večer” ali kabaret. Naslov ima po proznem delu Toneta Partljiča Nebesa pod Pohorjem. Vendar kaj več kot naslov in kraj dogajanja nimata zveze z omenjenim romanom,” je sporočil Stanko Zorec, član igralske zasedbe. “Gre za vrsto skečev, ki jih je res napisal isti, vendar so mu marsikje pomagali drugi znani avtorji od Janka Glazerja in Mateja Bora (v začetku, ko se poklonimo partizanskemu Pohorju) do Ivana Cankarja, Antona Martina Slomška, Jurija Vodovnika, Williama Shakespeara, Smiljana Rozmana, ljudske pesmi, svetega pisma itd. Poskus oživitve “veselega večera” in satiričnega kabareta pa občinstvo v teh krajih in v vsej tej preresni Sloveniji, ki jo je Cankar patetično poimenoval Nebesa pod Triglavom, pride še kako prav,” je dodal Zorec.

V KD Pekre – Limbuš bo pred predstavo predstavitev knjige Toneta Partljiča – Nebesa pod Pohorjem. Pogovor z avtorjem bo vodil Orlando Uršič – direktor in glavni urednik založbe LITERA.

Prav tako so sporočili, da v KD Pekre . Limbuš NI vstopnine, prostovoljni prispevki pa bodo namenjeni delovanju KD Pekre – Limbuš.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.