12:48, čet, 25. Apr

Ta konec tedna bo Maribor ZZrolano mesto





To nedeljo, 17. junija bo Maribor zopet ZZrolano mesto. Že 15. tradicionalni športno – rekreativni dogodek ZZrolano mesto, ki vsako leto privabi več ljubiteljev rolanja, kotalkanja in drugih koles(šč)k, se je letos ponovno prestavil na pomladanski termin dogajanja.

zzrolano-mesto-2015-8

Zdrava zabava že vrsto let pripravlja dogodek, ki je v vsem tem času iz prvotno študentskega dogodka prerasel v rekreativni dogodek, namenjen vsem generacijam. Edinstvena priložnost – rolati, rolkati, kolesariti in kotalkati se tam, kjer sicer vozijo avtomobili, privabi zmeraj več udeležencev. Parada rolanja za glasbenim tovornjakom po mestnih ulicah pa je ves ta čas brezplačna.

Varnost je na prvem mestu

Vodja prireditve pri Zdravi zabavi Klemen Tasič je povedal: “Poseben poudarek organizatorji dajemo na samo varnost, ki je na prvem mestu. Pri tem nam pomaga spremstvo policije, ki skrbi za pomične zapore cestišč ter spremljevalno reševalno vozilo. Za varnost med samim rolanjem pa poskrbijo člani Hokejskega kluba Lisjaki na rolerjih.”
Lokacija ostaja enaka
Lokacija dogodka ostaja enaka kot lansko leto – start in cilj parade bo na Trgu svobode v Mariboru. Organizatorji bodo zbirali prijave od 15. ure naprej, do starta bo potekala animacija za otroke na rolerjih pod okriljem Gibalnice Hop hop. Parada se bo podala na približno 12 kilometrsko pot po Mariboru točno ob 16. uri. Trajala bo okoli 90 minut, saj se tempo rolanja prilagodi najmlajšim. Med samim rolanjem bo krajši postanek z osvežilnimi napitki. Po prihodu na cilj bodo organizatorji med prijavljenimi izžrebali kar nekaj nagrad, nagrajena pa bosta tudi najstarejši in najmlajši udeleženec. Kot vsa leta do sedaj tudi tokrat štartnine ni. ZZrolano mesto je svojo premiero doživelo že (davnega) leta 2002, od takrat naprej pa se dogodka udeležuje več sto navdušencev rolanja. V letu 2017 so organizatorji našteli 500 udeležencev, letos jih pričakujejo še več, saj je v tem terminu bistveno večje zanimanje za rolanje.

Trasa ostaja nespremenjena

Proga letošnjega ZZrolanega mesta je enaka že nekaj let in je dolga približno 12 kilometrov, spremeni se le startno-ciljni prostor ki je, kot rečeno, na Trgu svobode. Rolali bomo bo naslednjih ulicah: Trg svobode – Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva – Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska  Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg (krožišče)- Glavni most – Trg revolucije – Pobreška – Čufarjeva – Zrkovska – Ulica Veljka Vlahoviča – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška – dvoetažni most – Oreško nabrežje – Ulica Kneza Koclja – Mlinska ulica (krožišče) – Partizanska – Trg svobode. Zgoraj omenjene ulice bodo v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet,v primeru dežja bo prireditev teden dni kasneje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.