20:42, čet, 28. Mar

Štuhčeva s številko 17 na superveleslalomu





V nemškem Garmisch-Partenkirchnu bo danes na sporedu še superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučark. Na startu preizkušnje bosta dve Slovenki Ilka Štuhec, ki bo nosila startno številko 17, in Vanja Brodnik s startno številko 55. Maruša Ferk je po grdem padcu na sobotnem smuku današnji nastop odpovedala.

Foto: STA
Foto: STA

Trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Štuhčeva je bila na sobotnem smuku osma, zmagala je povratnica po poškodbi Američanka Lindsey Vonn.

Medtem ko Štuhčeva s tremi zmagami v smuku in zmago v alpski kombinaciji vodi v seštevkih smukaške discipline in kombinacije, je Mariborčanka v superveleslalomskem seštevku tretja. Pred njo sta Švicarka Lara Gut in Tina Weirather iz Liechtensteina. Gutova je dobila prva dva superveleslaloma v tej sezoni v Lake Louisu in Val d’Iseru, na obeh je bila druga Weiratherjeva, Štuhčeva pa je vpisala peto in sedmo mesto.

Štuhčeva je sicer v petek popoldne na kondicijskem treningu utrpela zvin gležnja, na sobotnem smuku pa je nastopila s pomočjo protibolečinskih tablet. Tretji ženski superveleslalom v sezoni se bo začel ob 12. uri.

V avstrijskem Kitzbühlu se bo letošnje tekmovanje za pokal Hahnenkamm sklenilo še s klasičnim slalomom, na startu katerega bosta dva Slovenca Štefan Hadalin s številko 47 in Žan Kranjec s številko 67.

Prva vožnja sedmega moškega slaloma za svetovni pokal bo ob 10.30, začetek druge pa bo 13.30. Vodilni v slalomskem seštevku Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zmagal na štirih slalomih v tej zimi, bo startal kot tretji. Vodilni v skupnem seštevku Avstrijec Marcel Hirscher in drugi v seštevku discipline, ob odsotnosti Kristoffersna zaradi spora z matično zvezo zmagovalec uvodnega slaloma v Leviju, je dobil startno številko 6.

Zmagovalec slaloma na zagrebškem Sljemenu Italijan Manfred Mölgg ima številko 7. Njegov rojak Stefano Gross bo odprl predzadnji slalom pred februarskim svetovnim prvenstvom v St. Moritzu.

Naslednji teden bo še moški slalom pod žarometi v Schladmingu. Do konca sezona pa bosta nato še dva slaloma, in sicer 5. marca v Kranjski Gori in finale v Aspnu.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.