15:00, čet, 28. Mar

Štuhčeva po dveh letih spet na prizorišču Olympia delle Tofane





Na sporedu tekem svetovnega pokala alpskih smučark je po enem mesecu znova smuk. Karavana je v Cortini d’Ampezzo v italijanskih Dolomitih, kjer smučarke čaka razburljiv vikend s tremi tekmami. Ilka Štuhec je po dveh letih spet na prizorišču Olympia delle Tofane, kjer je januarja 2017 zmagala na superveleslalomu in bila tretja na smuku.

S petimi osvojenimi zmagami v kraljevski disciplini najuspešnejša slovenska smukačica vseh časov, Tina Maze je zbrala štiri smukaške zmage, je 18. in 19. decembra v Val Gardeni znova pokazala, zakaj je v sezoni 2016/17 postala svetovna smukaška prvakinja ter šampionsko sezono končala z dobljenim malim smukaškim globusom.

Ilka Štuhec (2)Na moški progi Saslong je pometla s konkurenco ter se je kot prva po norveškem asu Akslu Lundu Svindalu veselila dvojčka zmag v Val Gardeni, v manj kot 24 urah je zmagala tako na smuku kot tudi na superveleslalomu.

Tekmovalni premor po velikem zmagoslavju je bil dolg en mesec, saj se je vmešala narava, zaradi preveč snega je po novem letu odpadlo tekmovanje v St. Antonu. V Cortini bosta tako dva smuka in še superveleslalom, na vseh treh tekmah je prva favoritinja Štuhčeva, kar jih priznavajo tudi konkurentke.

Na četrtkovem preizkusu proge pred petim ženskim smukom sezone, tekmovalke so opravile dva treninga enega za drugim, je bila Štuhčeva v ospredju z devetim in tretjim časom. Na smuku, ki se bo začel 12.00, bo nosila startno številko 3.

“Nisem bila popolnoma zadovoljna z mojima vožnjama, ampak saj je šlo samo za trening. Proga je sicer prava lepotica, ob progi je še bilo opaziti nekaj neutrjenega snega, a imam dober občutek in sem prepričana, da bo danes tukaj super tekma,” je dejala 28-letna Mariborčanka.

V sezoni pred poškodbo je že zmagala na treh smukih v nizu, ko je po dvojčku v Lake Louisu dobila tudi smukaško preizkušnjo v Val d’Iseru.

Štuhčeva ima na svojem seznamu devet zmag, od tega pet smukaških, s čimer je med še aktivnimi smučarkami, tekmicami v svetovnem pokalu, tretja najboljša, od Slovenke sta uspešnejši le Švicarka Lara Gut-Behrami s sedmimi smukaškimi zmagami in povratnica po poškodbi Američanka Lindsey Vonn (43). Obe bosta danes na startu. Vonnova bo v Cortini, kjer je doslej osvojila ducat zmag in zbrala 20 uvrstitev na stopničke, prvič tekmovala v tej zimi.

V švicarskem Wengnu se bo danes začelo 89. tekmovanja za pokal Lauberhorn s prvo moško alpsko kombinacijo v sezoni. Tekma za svetovni pokal se bo začela s slalomom ob 10.30 na progi Männlichen, na startu katerega bo tudi šest Slovencev, Klemen Kosi, Martin Čater, Štefan Hadalin, Miha Hrobat, Boštjan Kline in Tilen Debelak. Druga vožnja s smukom na skrajšani progi Lauberhorn bo ob 14. uri.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.