06:03, čet, 25. Apr

Študentski dogodek leta – Lampiončki 2014





V torek, 13. 5. 2014 se bodo v Mariboru odvile tradicionalne študentske igre, ki vsako leto privabijo množice mladih – Lampiončki 2014.

Zajeta slika

Lampiončki so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice študentov in mladih po srcu. Čez dan bodo potekale tradicionalne študentske igre, Dubioza kolektiv, Siddharta in Kingstoni pa bodo osrednje glasbene figure na treh odrih večernega dogajanja.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v torek, 13. maja 2014 pripravlja tradicionalne Lampiončke, ki že več desetletij veljajo za simbol študentskih iger. Lampiončki letos praznujejo že 34 let in so po tradiciji namenjeni športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. Lampiončki so z leti prerasli v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, tudi letos pa bodo potekali na dveh prizoriščih. Dnevno dogajanje bo že od samega jutra potekalo na travnati ploščadi ob UŠC Leona Štuklja, kjer se bodo izvajale Lampiončkove igre na žaru. Osrednja večerna prireditev se bo izvedla pred Mariborskim otokom. Tudi letos bo poskrbljeno za brezplačen krožni avtobusni prevoz. Prireditev je za vse obiskovalce brezplačna, letos organizatorji posebno pozornost namenjajo sprotnemu ločevanju odpadkov.

Tradicionalne Lampiončkove igre se bodo pričele ob 14. uri, ekipe pa se bodo pomerile v številnih zabavnih disciplinah. Hkrati bo na travnati ploščadi potekalo tudi tekmovanje za najboljše organiziran piknik. Študenti bodo že na začetku prejeli vrečke za smeti, da bo zbiranje nastalih odpadkov potekalo sprotno in odgovorno. ŠOUM bo vzporedno izvajala tudi akcijo »Mesec zdravja mladih«, na katerem bodo mlade pozivali k zmanjšanju uporabe alkoholnih in tobačnih izdelkov, pripravljali pa se bodo tudi brezalkoholni koktejli.

Osrednja večerna prireditev pred Mariborskim otokom se bo pričela ob 20. uri, na treh odrih – glavnem, elektronskem in talent odru. Na glavnem odru bodo nastopili: Blow up, Siddharta, Dubioza kolektiv in Kingstoni. Na elektronskem odru se bodo predstavili znani ustvarjalci elektronske glasbe, glavni gost letošnjega leta je britanska zvezda – ACTIVA. Talent oder pa bodo zasedli mladi ustvarjalci slovenske glasbene scene, med drugimi tudi zmagovalci natečaja ŠOUROCK ’14 – Fed Horses.
Na večerni prireditvi bo študente nagovoril predsednik ŠOUM Alen Brkić.

Tudi letos bo poskrbljeno za brezplačni krožni avtobusni prevoz, ki bo na voljo od 20. ure dalje (relacija Glavna avtobusna postaja – Kamnica). V izogib gneči, organizatorji svetujejo študentom, da se proti prizorišču Lampiončkov, pred Mariborskim otokom, z avtobusom odpravijo čim bolj zgodaj.
ŠOUM tudi letos pričakuje okoli 15.000 mladih, v ta namen pa naproša občane mesta Maribor, da so strpni in razumevajoči. Organizator se bo zavzel, da bodo vsi zbrani odpadki do naslednjega dopoldneva odstranjeni.

V primeru večjega naliva, se bo večerni del s koncerti izpeljal v sredo.
Več o Lampiončkih si lahko preberete tudi na www.lampioncki.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.