03:38, pet, 19. Apr

Stranka mladih – Zeleni Evrope želi sodelovanje Romov pri odločanju v Mariboru





Stranka mladih – Zeleni Evrope, ki za župana Mestne občine Maribor predlaga njihovega predsednika Igorja Jurišiča, je danes z romskim društvom Romani kafenava dobrota sklenila sporazum, po katerem naj bi v primeru uspeha na prihajajočih volitvah omogočila romski skupnosti aktivno sodelovanje pri odločanju o mestu.

romi, jurišič“V Mariboru živi več Romov kot v katerih koli občinah, ki imajo romskega svetnika, skupaj. Na tak način želimo romski in ostali javnosti pokazati, da nam je mar za sožitje v mestu. V kolikor bomo omogočili romski skupnosti aktivno sodelovanje pri odločanju o mestu, smo prepričani, da bo to dobro za vse,” je pojasnil Jurišič.

S sporazumom so se v stranki zavezali, da bodo poskušali v mariborski mestni svet vpeljati romskega svetnika, ustanoviti delovno telo za spremljanje položaja romske skupnosti ter uvesti nadzor nad porabo sredstev, ki so namenjena romski skupnosti.

Stranka mladih – Zeleni Evrope je danes tudi predstavila projekt ponovne uporabe odpadne vode za splakovanje stranišč, s katerim pričakuje zmanjšanje stroškov vodarine in kanalščine v mariborski občini. “Kar 24 odstotkov pitne vode porabimo za splakovanje stranišč,” je poudaril Jurišič, ki je eden od 18 kandidatov za mariborskega župana.

Poleg njega in aktualnega župana Andreja Fištravca se za to mesto potegujejo še Lidija Divjak Mirnik in Melita Petelin (kot Fištravec s podpisi občanov) ter Franc Kangler (NLS), Saša Arsenovič (SMC), Alenka Iskra (SD), Zdravko Luketič (NSi), Uroš Prikl (DeSUS), Vlado Šega (Levica), Josip Rotar (Lista kolesarjev in pešcev), Aleksander Kamenik (Stranka Aleksandra Kamenika), Zdenko Vinkov (Stranka slovenskega naroda), Borut Ambrožič (Stranka medgeneracijske solidarnosti in razvoja), Igor Domanjko (Lista novinarja Bojana Požarja), Matic Matjašič (Lista mladih. Povezujemo), Rok Zalar (Zeleni Slovenije) in priprti Andrej Šiško (Gibanje Zedinjena Slovenija).
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.