02:44, pet, 29. Mar

Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji 934, včeraj 37 novih





Število okuženih z novim koronavirusom v Sloveniji je v četrtek poraslo za 37 na 934, število testiranih se je povečalo za 1064 na 25.921, je prek družbenega omrežja Facebook sporočil premier Janez Janša. Število hospitaliziranih se je medtem zmanjšalo za sedem na 112.

VIR: pixabay.com

Intenzivno zdravljenje je v četrtek potrebovalo 29 bolnikov, kar je dva manj kot v sredo, je še navedel Janša, ki se sklicuje na podatke ministrstva za zdravje ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Podatkov o morebitnih novih smrtnih žrtvah med okuženimi z novim koronavirusom ni navedel. V sredo je bilo ob koncu dneva skupno število umrlih zaradi novega koronavirusa 16.

Vlada je sicer že v četrtek v informaciji za sredo navajala podatek o 112 hospitaliziranih in 29 osebah na intenzivni negi.

V celjski bolnišnici so imeli ob osmi zjutraj hospitaliziranih 15 bolnikov, od tega so štiri osebe v enoti intenzivne terapije, ena oseba pa je trenutno na respiratorju. V bolnišnici so v četrtek tudi ekstubirali prva dva bolnika na respiratorju, je celjska bolnišnica danes sporočila prek Twiterja.

Število hospitaliziranih bolnikov je glede na četrtek poraslo za pet, število oseb na intenzivni terapiji pa za enega bolnika.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.