08:03, čet, 25. Apr

Starejši moški napadel policista s sekiro





Policista iz Gorišnice sta pri rednem nadzoru prometa naletela na neprijetno izkušnjo, ki bi se lahko končala tudi precej huje. Potem ko sta v Zamušanih ustavila voznika in mu zaradi alkoholiziranosti prepovedala nadaljnjo vožnjo, ju je po pobegu s kraja nato s sekiro skušal napasti 74-letni sopotnik v vozilu, ki ga čaka kazenska ovadba.

Slika je simbolična
Slika je simbolična.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, sta policista avtomobil v Zamušanih ustavila malo pred 14. uro, saj je voznik kazal znake nezanesljive vožnje. Preizkus je pokazal, da je ta imel na liter izdihanega zraka 0,42 miligrama alkohola, zato sta mu prepovedala nadaljnjo vožnja.

Zaradi prepovedi je sopotnik v vozilu izstopil in začel žaliti policista, ki sta mu izdala plačilni nalog. Med izpolnjevanju obrazcev sta voznik in sovoznik sedla v avtomobil in se odpeljala s kraja. Policista sta zapeljala za njima in ju skušala ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali. Voznik je nato zapeljal na dvorišče in ustavil, 74-letni sopotnik pa je izstopil iz vozila in odšel v bližnjo leseno lopo.

Medtem, ko sta policista vozniku naštevala storjene prekrške, se je sovoznik vrnil in proti njima prihajal s sekiro v rokah, ki jo je skrival za hrbtom. Policista sta to opazila in mu ukazala, naj jo odloži. Ker ukazov ni spoštoval in je dvignil sekiro v zrak ter začel zamahovati proti njima, sta ga z uporabo prisilnih sredstev le obvladala ter uporabila sredstva za vezanje in vklepanje. Pri tem ni bil nihče telesno poškodovan, so zagotovili na mariborski policijski upravi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.