01:06, pet, 19. Apr

Štajerska dobiva drugi tir in nadgradnjo železniške proge do Šentilja





Poslancem SMC iz podravske regije in lokalnemu odboru SMC Maribor je uspelo doseči, da se je v nabor projektov EU 2014-2020 uvrstil projekt nadgradnje železniške proge in izgradnja drugega tira na relaciji Maribor – Šentilj.

Osrednja tema delovnega srečanja lokalnega odbora SMC Maribor z vrhom stranke v petek, 9. januarja, v Skokah pri Mariboru, ki so se ga udeležili predsednik vlade Miro Cerar, ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, vodstvo in člani sekretariata stranke, poslanci SMC iz štajerske regije in vodstvo ter okoli 200 članov SMC iz Maribora in okoliških občin, so bili razvojni projekti v štajerski regiji. Največjo pozornost so namenili projektom za ureditev ustrezne logistične infrastrukture, razvoju letališča in njegovi nadgradnji, drugemu tiru železniške proge Maribor – Šentilj, izgradnji avtoceste med Draženci in Gruškovjem ter nekaterim drugim projektom, pomembnim za razvoj štajerske regije. Predsednik LO Andrej Špenga je s predsednikom Cerarjem, generalnim sekretarjem stranke Erikom Kopačem in namestnikom gen. sekretarja Horstom Hafnerjem predstavil strategijo in nadaljnji koncept delovanja stranke in lokalnega odbora. Prav tako so svoje delo v državnem zboru predstavili poslanci SMC.

smc

Poslanke in poslanci SMC podravske regije, njihovo delo usklajuje poslanka Ksenije Korenjak Kramar, si prizadevajo za izvedbo projekta Multimodalni logistični center na letališču Edvarda Rusjana Maribor ter za pripravo državnega prostorskega načrta za letališče. Predsednika vlade so na srečanju seznanili, da obstaja širša zainteresiranost in podpora lokalnega okolja temu projektu. Logistični center je velik razvojni potencial za regijo in državo, sama izvedba pa pomeni vzpostavitev vstopno-izstopne gospodarske točke in gospodarski razvoj. Spomladi bi ta projekt skupaj s podporo lokalnega okolja predstavili tudi potencialnim investitorjem.

Predsednik dr. Cerar je na srečanju poudaril, da je ”naša želja in dolžnost družbo voditi bolje in jo s tem narediti boljšo za nas in za naše otroke. Uravnoteženje javnih financ, izvedba potrebnih ukrepov zaradi nas samih, zaradi naše odgovornosti do državljank in državljanov in ne zaradi EU, aktivna politika zaposlovanja, zagon gospodarstva za ustvarjanje novih delovnih mest, zagotovitev delovanja pravne države, spoštovanje temeljnih družbenih vrednot, to je osredni opus našega dela in temelj za novo politiko”.

Predsednik SMC Maribor Andrej Špenga je izpostavil, da so z dobro koordinacijo aktivnosti poslancev, lokalnega odbora SMC Maribor in ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem uspeli doseči, da se projekt drugega tira železniške proge med Mariborom in Šentiljem uvrsti med projekte EU v obdobru 2014 – 2020. “To je izredno pomemben projekt za Maribor in regijo,” je poudaril Špenga.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.