20:10, pet, 19. Apr

Srednji bazen v Kopališču Pristan do nadaljnjega zaprt





Pri obnovi srednjega bazena v Kopališču Pristan se težave kar vrstijo. Lanskega decembra so ga napolnili v vodo in ugotovili, da ne tesni, nato pa sta se na stenah objekta nabirali še vlaga in plesen, saj prezračevanje ni delovalo. Zdaj ugotavljajo nove nepravilnosti pri sanaciji, v katero je bilo vloženega približno 1,4 milijona evrov. Obstaja namreč možnost, da bodo pri reviziji ugotovili, da bazen sploh ne bo mehansko ustrezal.

zaradi težav, ki so se pokazale že konec prejšnjega leta in v začetku letošnjega, je Mestna občina Maribor 22. januarja 2020 zahtevala umik vloge za izdajo uporabnega dovoljenja. Najprej morajo namreč odpraviti nepravilnosti. Vsa nadaljnja dela so tako ustavljena, MO Maribor pa bo počakala na rezultate analize celotne investicije, dokler ne bodo odpravljene nepravilnosti. Nadaljnja dela so zaenkrat ustavljena, dokler ne bodo prejeli rezultata analize celotne investicije.

Srednji bazen je zdaj prazen in zaprt, so pa na kopališču še olimpijski bazen ter mali bazen in čofotalnik, ki po besedah direktorja Športnih objektov Maribor Tadeja Mežnarja obratujejo nemoteno, poskrbljeno je tudi za varnost kopalcev.

Podžupan MO Maribor Samo Peter Medved pa poudarja, da je bilo do sedaj vloženih v sanacijo bazena približno 1,4 milijona evrov, a da ta sanacija ni dosegla cilja. Zdaj je na vrsti pregled projektne dokumentacije, ki jo je naročil izvajalec. Če bo ta pokazal, da je bazen statično stabilen in da lahko nadaljujejo sanacijo, bo moral izvajalcev v garancijskem roku odpraviti nepravilnosti. A vseeno prihaja tudi pri tem scenariju do zapletov.

Naslednjih sedem mesecev bodo skušali urediti prezračevanje s klimatizacijo starega dela objekta, pa še to je vprašljivo, saj bo moral biti primeren nadzor. Od izvajalca bodo zahtevali odpravo pomanjkljivosti, skladno z zahtevami recenzenta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.