14:38, pet, 19. Apr

Spremenjen način vstopanja na mariborske mestne avtobuse





V mestnem potniškem prometu v Mariboru bodo v ponedeljek, 29. junija, spremenili sedanji način vstopanja na avtobuse, ki je bil sprejet zaradi pojava koronavirusa.

Vir: Facebook Marprom

Tako bo od ponedeljka vstopanje znova potekalo izključno pri sprednjih vratih (pri vozniku), izstopanje pa pri sredinskih ali zadnjih vratih, sporočajo iz Marproma.

Ob tem bodo čitalniki vozovnic, kjer se morajo potniki ob vstopu na avtobus evidentirati s kartico, ponovno nameščeni pri sprednjih vratih oziroma pri vozniku. Tam bo vožnjo z avtobusom spet mogoče poravnati tudi z gotovino ali s papirnatim kupončkom za eno vožnjo; pri plačilu z gotovino potnike prosimo, da pripravijo točen znesek (2 evra), tako da jim voznik ne bo rabil vračati denarja in bo prihajalo do čim manj medsebojnih stikov.

“Poleg tega potnike seznanjamo, da je na avtobusu še vedno treba uporabljati zaščitne maske, razkuževati roke in vzdrževati medosebno razdaljo 1,5 metra. Na to opozarjajo tudi posebna obvestila, nameščena na vseh mariborskih mestnih avtobusih. Prav tako bodo na njih še naprej ostali označeni tisti sedeži, ki jih ni dovoljeno uporabljati. Potnike prosimo za dosledno spoštovanje varnostnih navodil,” še pojasnjujejo na Marpromu.

Ob tem jih še obveščajo, da minibus na liniji 8 Maribor AP–Terme Fontana od petka, 26. junija, vozi na podaljšani trasi do kopališča Mariborski otok, ki je odprlo vrata za kopalce. Zaradi začetka šolskih počitnic pa od omenjenega dne več ne vozi avtobus na liniji 151 Gaj nad Mariborom. Vsi ostali vozni redi ostajajo nespremenjeni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.