11:58, sob, 20. Apr

Športno kariero končuje ena najboljših slovenskih odbojkaric





Na najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar je končala športno pot.

Vir: FB Odbojkarski klub Nova KBM Branik

Ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar je končala športno pot. Štiriindvajsetletna Korošica se bo posvetila študiju medicine, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

V Slovenj Gradcu rojena Mlakarjeva je odbojkarsko kariero začela v OK Prevalje, pred sezono 2012/13 pa se je preselila v Maribor. Tamkajšnji Novi KBM Branik je pomagala do številnih uspehov. Že v prvi sezoni so Mariborčanke osvojile srednjeevropsko ligo in naslov slovenskih prvakinj, skupaj pa so do odhoda Mlakarjeve v svojo vitrino postavile 11 lovorik, pet naslovov državnih prvakinj ter štiri pokalne in dva srednjeevropska naslova.

Slovenska korektorica je po koncu lanske sezone sprejela sanjsko ponudbo in se iz štajerske prestolnice preselila v najmočnejšo ligo na svetu, italijansko A1. V njej je branila barve italijanskih in evropskih klubskih prvakinj, ekipe Igor Gorgonzola Volley. Z ekipo iz Novare je igrala v elitni ligi prvakinj, nastopila pa je tudi na klubskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.

“Bilo mi je v veliko čast, da sem bila na tekmovalni ravni del tega prelepega športa, ki je v vseh pogledih obogatil moje življenje. Spoznala sem veliko ljudi, ki so me zaznamovali v odbojki in osebnem življenju, videla veliko novih krajev, doživela zmage in poraze. Najlepši del vsega je bilo ob sebi imeti družino, ki me je vedno podpirala, in ekipo, ki je vse to doživljala skupaj z mano,” je uvodoma dejala Iza Mlakar.

View this post on Instagram

Najlepše stvari minejo najhitreje, a za vedno ostanejo v srcu. Bilo mi je v veliko čast biti del tega lepega športa na tekmovalnem nivoju, ki je v vseh pogledih obogatil moje življenje. Spoznala sem veliko ljudi, ki so me zaznamovali tako v odbojki kot osebnem življenju, videla veliko novih krajev, doživela zmage in poraze, najlepši del vsega pa je bilo ob sebi imeti družino, ki me je vedno podpirala, in ekipo, ki je vse to doživela z mano in smo tako skupaj ustvarile nepozabne športne spomine. Hvala vsem navijačem za podporo skozi leta in soigralkam za čudovita leta.❤️ Hvala @igor_volley , velik privilegij za zaključek športne poti je bilo zaigrati v tem klubu in hkrati tudi uresničitev sanj. ? Hvala tudi @nova_kbm_branik , kjer sem preživela največ let svoje kariere in prvemu klubu OK Prevalje.❤️ V največjo čast pa mi je bilo zaigrati za slovensko reprezentanco. Moja mladost je bila tako bogatejša za čudovito izkušnjo igranja na mednarodnih tekmovanjih in zastopanja svoje države. Hvala vsem trenerjem reprezentance in strokovnemu vodstvu, ter soigralkam, ki jim v prihodnosti želim veliko sreče in uspehov. Vsa čustva in lepi spomini bodo ostali z mano za vedno. ???? @slo_volley *** As they say all good things come to and end, It is time for me to close and chapter of my life and start another. ☺️I decided to finish my career as professionall volleyball player. It was an honour being part of this beautiful sport that will continue to be part of me in my heart and soul. Thank you to everyone for all the support through the years.❤️ It was an honour and a dream come true to play, travel and meet so many amazing people that have had an impact on my life not only as a volleyball player but also as u human being. Thank you @igor_volley , it was a big honour to play for this club as this was my last year. ? Thank you @nova_kbm_branik for beautiful years that I spend with this club and my first club OK Prevalje. It was the greatest of honours to represent my country of Slovenia. ?? Thank you @slo_volley and all the coaches and staff and teammates, I wish you the best of luck in the future. It was an experience of lifetime. Thank you, hvala ❤️?

A post shared by Iza Mlakar (@izamlakar1) on

Koroška odbojkarica je v reprezentančnem dresu velik pečat pustila leta 2017, na svetovnem prvenstvu do 23 let v Ljubljani, na katerem je slovenska izbrana vrsta osvojila srebrno odličje in dosegla največji uspeh slovenskega ženskega ekipnega reprezentančnega športa. Sama je bila kot najboljša korektorica uvrščena tudi v idealno postavo prvenstva.

Dres članske reprezentance je Mlakarjeva prvič oblekla pri 17 letih, na tekmi proti Grčiji na sredozemskih igrah v Mersinu 2013. Bila je članica ekipe, ki je leta 2015 zabeležila prvi nastop na evropskih prvenstvih, lani pa je na evropskem prvenstvu s Slovenijo nastopila še drugič.

Slovenke so na Poljskem poskrbele za dva pomembna mejnika ženske odbojke: vknjižile so prvo zmago na evropskih prvenstvih in se uvrstile v izločilne boje. Za slovensko reprezentanco je na uradnih tekmah pod okriljem svetovne in evropske odbojkarske zveze zbrala 48 nastopov, dosegla pa je 659 točk.

“Za slovensko reprezentanco mi je bilo vselej čast igrati. Od trenutka, ko sem bila prvič vpoklicana v kadetsko reprezentanco, pa vse do članskega evropskega prvenstva 2019, ko sem zadnjič nosila dres reprezentance, je bil to zame največji privilegij. Za Slovenijo. Hvala vsem trenerjem reprezentanc, strokovnemu vodstvu, Odbojkarski zvezi Slovenije in vsem, ki so skrbeli, da smo bile igralke vedno dobro pripravljene in smo hkrati uživale v tem, kar smo počele,” je dejala Mlakarjeva.

“Najlepša hvala pa predvsem vsem navijačem, z njihovo podporo je bila motivacija vselej še večja. Moja mladost je bila tako bogatejša za čudovito izkušnjo igranja na mednarodnih tekmovanjih in zastopanja svoje države. Vsa čustva in lepo spomini bodo z mano ostali za vedno,” se je od reprezentance in odbojke poslovila Mlakarjeva.

Slovenski ljubitelji odbojke in stroka so Mlakarjevo izbrali za najboljšo slovensko odbojkarico v letih 2017 in 2018.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.