21:09, čet, 28. Mar

Športni dan v OŠ Ruše





Na osnovni šoli Janka Glazerja Ruše, so konec prejšnjega tedna preživeli zanimiv športni dan. Potekali sta mini olimpijada in tekmovanje Veter v laseh.


Otroci od prvega do petega razreda so se lahko pretekli petek pomerili predvsem v disciplinah, kjer prevladuje kraljica športa, atletika. Preden so se igre pričele, pa je bil zanje pripravljen tudi čisto pravi olimpijski protokol na katerega so povabili vrhunsko športnico, Katjo Koren in olimpijko Natalijo Prednik.

Olimpijske igre se odvijajo vsako četrto leto, v osnovni šoli Janka Glazerja Ruše, pa upajo, da jim bo tak dogodek uspelo izpeljati vsako leto. Pri organiziranju letošnje mini olimpijade, jim je pomagal olimpijski komite Republike Slovenije.
Kljub temu, da je veljalo načelo, pomembno je sodelovati in ne zmagati, se je med otroki čutil tekmovalni duh. Med seboj so se pomerili v kar nekaj disciplinah, kot je tek na 60 m, premagovanje ovir, vleka vrvi in mnoge druge.

V športnem parku Ruše, pa so med seboj tekmovali učenci od 6. Do 9. Razreda, ki so se prav tako pomerili v različnih disciplinah, kot je odbojka, nogomet, tenis…


Tekmovanje je letos potekalo že 15. Leto zapored in spada v akcijo Veter v laseh, s športom proti drogi, ki jo prireja športna unija Slovenije. Pred tekmovanjem so otroci prejeli tudi lepe majice, kar je bil le eden izmed razlogov, da so na tekmovanju uživali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.