02:46, sob, 20. Apr

Šport špas- 5. dan druženja in gibanja vseh generacij





Ko so Šport špasov dan organizirali prvič, je bil odziv zelo velik in tudi letos, ko je prireditev potekala že petič, ni bilo nič drugače. Tako učenci, kot tudi njihovi starši ter celo stari starši se potrudijo, da se udeležijo tega športnega dne.


Poleg tega, pa je to tudi priložnost, da se občanom in občankam predstavijo društva. Pohod so zaključili v šotoru pri Mitnici, kjer so nagradili najštevilčnejšo družino ter najmlajšega in najstarejšega udeleženca. Prav tako pa so letos prvič izžrebali tri udeležence in tudi njim podelili različne nagrade, kot so knjige, pripomočki za šolo, kreme in podobno. Od celotnega dneva pa so vsi odnesli tudi nekaj znanja. Kot je že bilo omenjeno, so policisti za vse udeležene prikazali, kakšen je potek dogodkov, ko pride do prometne nesreče ter kako poteka reševanje ponesrečencev.

Svoje delo pa so poleg policistov predstavili tudi gasilci, ki so otrokom dovolili operirati s cevmi, prav tako pa so jim razkazali tudi gasilske avtomobile. Ves čas pohoda pa so si lahko udeleženci merili tudi krvni tlak. Za varnost mladih športnikov, njihovih staršev ter starih staršev je bilo torej poskrbljeno z vseh strani. Po končanem pohodu, ki so ga zaključili v šotoru pri Mitnici, kjer so se lahko na različnih stojnicah tudi poskusili različne stvari, kot je gobja pašteta. otroci pa so pripravili tudi kulturni program, na katerem se je predvsem pelo, podelili pa so tudi nagrade. Tako je Lionel Lipoš prejel nagrado za najmlajšega udeleženca Šport špasa, Nagrado za najštevilčnejšo ekipo je prejela družina Vajda s prijatelji. Nagrado za najstarejšo udeleženko pa je prejela ga. Hermina Nabernik.

Več na BK TV ob 18.30 in 10.00 v oddaji Občinski informator

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.