22:07, čet, 18. Apr

Socialno podjetništvo





Na območni službi zavoda za zaposlovanje Maribor so v letošnjem letu proaktivno pristopili k spodbujanju socialnega podjetništva, saj je to ena izmed možnosti kreiranja novih delovnih mest.

Delavnica na sejmu

Za brezposelne osebe, ki so zainteresirane za socialno podjetništvo so pripravili zanimive vsebine, ki se nanašajo na prepoznavanje pojma kaj je socialno podjetništvo, kdo je lahko socialni podjetnik, kakšne so bistvene značilnosti socialnega podjetništva ter kakšen je pozitivni vpliv socialnega podjetništva na družbo. Predstavljene so obstoječe dobre prakse, podporno okolje in možnosti financiranja socialnih podjetij.

Doslej so izvedli tri Informativne ure in sicer v Mariboru (16 udeležencev), v Slovenski Bistrici (18 udeležencev) in na Čezmejnem zaposlitvenem sejmu v okviru dodatne aktivnosti (47 udeležencev).

posvet21052014

V okviru socialnega podjetništva je mogoče kreirati nova delovna mesta zato morajo čim več brezposelnih oseb o tej možnosti seznaniti in jim tudi na ta način odpirati možnosti.

Zavod za zaposlovanje jim bo skupaj z ostalimi svetovalci v lokalnem okolju nudil strokovno podporo in pripravil tudi krajšo vsebino delavnice od ideje do realizacije socialnega podjetja.

Socialno podjetništvo je tesno povezano s sodelovanjem in povezovanjem. Tako je zavod za zaposlovanje spodbudil lokalno okolje in skupaj s partnerji organiziral Posvet Spodbujanje socialnega podjetništva kot priložnost kreiranja novih delovnih mest z namenom prepoznavanja lokalnega okolja in koriščenja pomoči pri vzpostavljanju in razvoju socialno podjetniških iniciativ. Posveta so se udeležili zainteresirani potencialni ustanovitelji socialnih podjetij (društva, zadruge, zavodi, ustanove, združenja …) in predstavniki lokalnih skupnosti (občine v Zg. Podravju). Odzivi na posvet so bili izjemno dobri, zato bodo nadaljevali aktivnosti v smeri informiranja in svetovanja in se še bolj približevali lokalnim sredinam.

V okviru programa Javno povabilo javna dela 2014 razvojni program javnih del za spodbujanje ustanavljanja in razvoj novih dejavnosti socialnih podjetij SKLOP 2 na območju območne službe Maribor je bilo doslej potrjenih 19 razvojnih programov in s tem ustvarjenih 70 novih delovnih mest.

Prepričani so, da so s proaktivno vlogo zavoda za zaposlovanje na območju območne službe Maribor dosegli odlične rezultate.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.