12:56, čet, 18. Apr

Snaga s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov





Nevarni odpadki tudi v gospodinjstvih nastajajo dnevno, saj se vsi soočamo z odpadnimi baterijami, olji, zdravili, sijalkami, ipd. Običajno nevarni odpadki pristanejo v črnih posodah za mešane komunalne odpadke, pri tem pa se sploh ne zavedamo, kakšno škodo povzročamo s
takšnim početjem. V Snagi tako z današnjim dnem začenjajo spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov, s pričetkom v Rušah.
Nevarni odpadki sodijo v zbirni center, dvakrat letno, spomladi in jeseni, pa v Snagi organizirajo njihovo zbiranje s premično zbiralnico. Vanjo lahko vsi, ki so vključeni v sistem ravnanja z odpadki, predajo nevarne odpadke, ki nastajajo v gospodinjstvih. Urnik zbiralnice je objavljen na Snagini spletni strani, uporabniki pa so ga prejeli z zadnjo položnico. Pomična zbiralnica bo pot začela danes v Občini Ruše, jutri bo v Selnici ob Dravi, v ponedeljek v Pesnici, v torek v Kungoti, zaključila pa jo bo v sredini maja v Mariboru. Lani so s premično zbiralnico in na zbirnih centrih zbrali dobrih 72 ton nevarnih odpadkov.

FOTO: Snaga Maribor
FOTO: Snaga Maribor

Premična zbiralnica nevarnih odpadkov bo potovala po naslednjem urniku:

  • Občina Ruše: v četrtek, 4. aprila, od 9. do 11.30 v Bistrici ob Dravi pri domu krajanov in od 12. do 15. ure v Rušah pri Mercatorju.
  • Občina Selnica ob Dravi: v petek, 5. aprila, od 8. do 12. ure v Spodnji Selnici pri javni tehtnici in od 13. do 17. ure v Selnici pri gasilskem domu.
  • Občina Pesnica: ponedeljek, 8. aprila, od 10. do 13. ure v Pesnici pri marketu Mercator in od 13.30 do 17. ure v Jarenini pri cerkvi; v torek, 9. aprila, od 10. do 13. ure v Jakobu pri gasilskem domu in od 13.30 do 17. ure v Pernici pri pošti.
  • Občina Kungota: sreda, 10. aprila, od 10. do 13. ure v Juriju pri igrišču in od 13.30 – 17. ure v Zg. Kungoti pri pokopališču; v četrtek, 11. aprila, od 10. do 13. ure; v centru v Svečini in od 13.30 do 17. ure v Spodnji Kungoti pri nogometnem klubu

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.