Smuka na Pohorju še bo

Kljub temu, da vreme v teh dneh ni bilo najbolj naklonjeno vzdrževanju snega, so v Marpromu uspeli zagotoviti dobro snežno podlago, tako da je smučanje na Pohorju potekalo nemoteno. Še več, napovedali so dodatno zasneževanje.

Kot so zapisali na Facebook profilu Visit Pohorje bodo glede na napovedane ugodne vremenske razmere danes pričeli s ponovnim umetnim zasneževanjem Čopove proge.

S tem želimo podaljšati smučarsko sezono na najbolj priljubljeni smučarski progi na Mariborskem delu Pohorja. Smučanje na Čopki bo potekalo nemoteno, a kljub temu pozivamo vse smučarje k previdnosti in se zahvaljujemo za razumevanje,” so zapisali na Facebook strani Visit Pohorje.

Medtem se na zgoraj omenjenem profilu vrstijo komentarji s pohvalami, da so proge odlično pripravljene in da je smuka v teh dneh bila odlična.

Nočna smuka na zgornjem delu

Zaradi dokaj visokih temperatur v popoldanskem času bo nočna smuka na Mariborskem Pohorju v naslednjih dneh mogoča samo na zgornjem delu smučišča. V času nočne smuke med 18. in 21. uro bodo še naprej obratovali trakova Bejbika 1 in 2 ter sedežnica Sleme.  Spusti s pležuhi po končani nočni smuki ne bodo mogoči.

Fotografija je simbolična

S temi ukrepi prav tako želijo smučišče do doline čim dlje ohraniti za dnevno smuko, še posebej med šolskimi počitnicami.
“V času dnevne smuke je na Mariborskem Pohorju sedaj še vedno mogoče smučati do doline tako po Čopovi progi kot Snežnem stadionu. Prav tako so odprte skoraj vse smučarske proge na Arehu, ki imajo do 40 centimetrov snega,” so zapisali na Facebook profilu Visit Pohorje.

Oddaj komentar

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV