17:01, čet, 25. Apr

Slovenski tenisači po zmagi nad Monakom aprila z JAR





Slovenska moška teniška reprezentanca je izpolnila prvi cilj sezone v Davisovem pokalu. V Mariboru je premagala Monako, tako da jo zdaj na drugi stopnički proti 1. evroafriški skupini v začetku aprila čaka gostovanje v Južnoafriški republiki.

Tretjo točko za Slovenijo je prispeval njen najizkušenejši igralec v Davisovem pokalu Grega Žemlja, ki je s 3:0 v nizih premagal 20-letnega predstavnika Kneževine Lucasa Catarino. Tridesetletni Žemlja je suvereno rešil zagato, potem ko sta dan prej z navezi z Blažem Kavčič gladko izgubila dvoboj parov in vrnila goste iz izgubljenega položaja. Mlademu tekmecu, ki je na lestvici ATP 700 mest za njim, ni dal možnosti in dvoboj se je končal po uri in 41 minutah.

Grega Žemlja
Grega Žemlja; FOTO: STA

S tem je Žemlja še enkrat več dokazal, da je nesporna številka ena Slovenije v Davisovem pokalu. V trinajstih letih igranja v državnem dresu oziroma skupno osemindvajsetih nastopih je zabeležil rekordno triintrideseto zmago.

Slovenci aprila z JAR

Izbranci kapetana Blaža Trupeja bodo pohod v višji rang tekmovanja, v katerem so nastopali zadnjih šest sezon, nadaljevali aprila v Južnoafriški skupini. Z njo bodo igrali tretjič v šestih letih. 2012 so v gosteh izgubili 1:4, z enakim rezultatom pa so 2013 zmagali v Ljubljani. Do zanesljive zmage je tedaj Slovenija prišla z najmočnejšo postavo, torej Žemljo, Kavčičem ter Rolo, in jasno je, da bo tudi od 7. do 9. aprila potrebovala vsaj dva najboljša igralca. Dogovor med igralci in Teniško zvezo Slovenije je, da bosta vsaj dva od treh vsakokrat na voljo kapetanu.

JAR je kljub odsotnosti prvega igralca Kevina Andersona, 77. z lestvice ATP, ki je napovedal, da v 2017 ne bo sodeloval z reprezentanco, v prvem krogu premagala Estonijo s 4:1. Zastopali so jo 19-letni Harris Lloyd, Nicolaas Scholtz ter Ruan Roelofse in Raven Klaasen, ki igrata zgolj dvojice. Slednji je v tem elementu 13. igralec na svetu.

Do 1. evroafriške skupine je nato še en stopnica, sredi septembra proti zmagovalcu Norveška – Danska.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.