00:51, sre, 17. Apr

Slovenska futsalska vrsta oktobra 2019 v Ukrajino





Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so izžrebali skupine predkroga in glavnega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Slovenija bo igrala v glavnem delu kvalifikacij, in sicer oktobra prihodnje leto v Ukrajini.

Preostala dva tekmeca v skupini 2 bo Slovenija dobila iz predkroga kvalifikacij, to bosta prvak skupine C in drugouvrščena ekipa skupine B. V skupini B bodo sicer igrali Belorusija, Norveška, Kosovo in Andora, v skupini C pa Makedonija, Albanija, Grčija in San Marino.

V kvalifikacijah sodeluje 48 držav, najboljši pa bodo morali skozi tri sita. Predkrog kvalifikacij bo na sporedu med 29. januarjem in 3. februarjem. Prvo- in drugouvrščene ekipe predkroga se bodo pridružile 16 najboljšim evropskim reprezentancam. V tem glavnem delu kvalifikacij bodo ekipe delili v osem skupin (po štiri).

Žreb futsal; FOTO: NZS
Žreb futsal; FOTO: NZS

Po že preizkušenem ključu se po dve najboljši ekipi v skupinah glavnega dela uvrstita v elitni del kvalifikacij. Tam se 16 ekip deli v štiri skupine. Prvaki teh skupin (torej štiri najboljše ekipe) si v elitnem delu kvalifikacij zagotovijo neposredno mesto na SP 2020. Štirje drugouvrščeni pa na osnovi žreba sestavijo dva para, ki se v dodatnih kvalifikacijah (tekma doma in v gosteh) pomerita še za dve prosti mesti na SP 2020.

Slovenska moška članska reprezentanca doslej še ni nastopila na svetovnem prvenstvu, je pa šestkrat na EP.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.