10:49, sre, 24. Apr

Slovenki na Zlati lisici do rezultata kariere





Ana Bucik s sedmim in Ilka Štuhec z desetim mestom sta na današnjem slalomu za Zlato lisico v Mariboru pod Pohorjem vpisali svoja rezultata kariere. Tako v današnjem slalomu kot v skupnem seštevku 53. Zlate lisice pa je zmagala Američanka Mikaela Shiffrin.

Ilka Štuhec, veleslalom; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec
Ilka Štuhec, veleslalom; FOTO: Facebook profil Ilka Štuhec

Ana Bucik se je po osebnem uspehu na slalomu še enkrat zahvalila vsem navijačem, ki so jo spodbujali. To je doživela kot odlično popotnico za tekmo v Flachauu, ki jo čaka čez dva dni: “Danes je bilo neizmerno slišati te navijače ob progi, to me je res poneslo dol po hribu, iskrena hvala. V takem vzdušju tekmovati je nekaj posebnega, nekaj drugačnega in res lepo.”

Za Ilko Štuhec je bil današnji uspeh dodatno poseben, kajti z odličnim nastopom se je dokazala pred domačim občinstvom, na “totem hribu”: “Vsekakor je bilo že vzdušje samo res noro, tako včeraj, kot tudi danes, moji nastopi tudi, ne sicer idealni, a vseeno v redu. Kot sem rekla že v Val d’Iseru, ko leti, leti. Te dobre vožnje, ti dobri rezultati mi dajejo še večjo samozavest in upam, da bo tako tudi naprej.

Foto: Lokalec.si
Foto: Lokalec.si

Shiffrinova pa je kot ameriška slalomska kraljica in nosilka četrtega mesta na veleslalomu osvojila tudi pohorsko kombinacijo. “Vedno mi je bilo v veliko zadovoljstvo dirkati tukaj v Mariboru. Letos je bilo vse še toliko lažje, z mrzlimi temperaturami je bila podlaga na obeh tekmah zelo dobra. Imela sem še nekaj rezerv v svojem smučanju, ampak na koncu sem bila z razpletom zadovoljna,” je dejala Shiffrinova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.