13:54, pet, 19. Apr

Slovenija v Las Vegasu prejela priznanje “najbolj vroča destinacija leta”





Slovenijo je globalno združenje ponudnikov na področju luksuzne in butične potovalne industrije Virtuoso v Las Vegasu, razglasilo za najbolj vročo destinacijo leta. “Gre za priznanje konsistentnosti in razvoja slovenske turistične ponudbe za zahtevne goste,” je ocenila direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak. 

Slovenijo so nominirali agenti združenja z različnih koncev sveta, na seznamu najboljših pa so bile tako kot lani tudi nacionalne turistične organizacije najbolj konkurenčnih držav na področju turizma kot na primer iz Avstralije, Nove Zelandije in Švice. Prejemnica uglednega priznanja letošnjega leta je Švica.

Izjemno smo veseli, da so strokovnjaki Virtuosa razglasili Slovenijo za najbolj vročo destinacijo leta in s tem izkazali posebno priznanje usmerjenosti slovenskega turizma v trajnost in butična, edinstvena, personalizirana 5-zvezdična doživetja. Prav tako smo ponosni na nominacijo za najboljšo nacionalno turistično organizacijo, kajti za njo stojijo glasovi agentov z različnih koncev sveta, ki se vsakodnevno srečujejo z obširno ponudbo raznovrstnih ponudnikov. Virtuoso je delo STO že večkrat izpostavil kot primer dobre prakse, ponudbo slovenskega turizma pa priporočil svojim članom. Tovrstna priznanja od referenčnih organizacij, ki so usmerjene v butični in trajnostni turizem, pomenijo, da smo konsistentni tako v promociji kot razvoju trajnostne ponudbe za zahtevnega gosta,” je dejala Maja Pak, direktorica STO.

Prevzem nagrade Virtuoso v Las Vegasu; FOTO: STO
Prevzem nagrade Virtuoso v Las Vegasu; FOTO: STO

Slovenija kot zelena butična destinacija

Slovenija se v Las Vegasu predstavlja kot zelena butična destinacija za 5-zvezdična doživetja za zahtevnejše goste. Trajnostni turizem je ena osrednjih tem Virtuosovega najpomembnejšega letnega dogodka njegovih članov. Med drugim je pripravil svoj prvi trajnostno naravnan dogodek Under One Sky, da bi svoje člane opozoril na dejstvo, da prav vsakdo s svojim načinom življenja in dela vpliva na planet. Virtuoso je člane  pozval, naj tudi s potovanji in turizmom poskrbijo za pozitiven vpliv na planet.

Leta 2018 Slovenija med top 18 destinacijami sveta

Od leta 2017, odkar je Slovenija članica Virtuosa, beležijo veliko stopnjo rasti (več kot 70%) prodaje hotelskih namestitev in letalskih vozovnic za Slovenijo prek agentov Virtuosa.

Vir: arhiv BK TV
“Svečinski srček”, Svečina – Špičnik, dvorišče Kmetije Dreisibner; FOTO: arhiv BK TV

Združenje Virtuoso posveča Sloveniji precej pozornosti. Decembra 2017 je na naslovnico publikacije Virtuoso Traveler, v kateri je bila glavna tema seznam potovalnih želja za 2018, postavil podobo idiličnega Blejskega jezera z otokom in napis »Slovenija: Vzhajajoča zvezda Evrope«. Januarja je v publikaciji Virtuoso Life in na svoji spletni strani www.virtuoso.com uvrstil Slovenijo med 18 top destinacij, ki jih je priporočil za obisk v letu 2018. Na začetku letošnjega leta pa je objavil seznam petih top trajnosti zavezanih evropskih regij, na katerem je izpostavil Slovenijo ter njene alpske bisere in zavezanost k trajnostnemu upravljanju z okoljskim bogastvom in ohranjanju kulinarične in kulturne dediščine.

Več o združenju Virtuoso

Združenje Virtuoso velja za vodilno globalno združenje na področju luksuzne in butične potovalne in turistične industrije. Združuje 20.000 elitnih turističnih svetovalcev in agentov iz več kot 1000 turističnih agencij, ki pokrivajo vse celine in se nahajajo v 50 državah v Severni in Latinski Ameriki, Evropi, Aziji-Pacifiku, Afriki, na Karibih in Srednjem vzhodu. Največ agencij prihaja iz ZDA, ki predstavljajo največje tržišče v okviru Virtuosa. Sodeluje s 1.800 izbranimi prednostnimi ponudniki s celega sveta (hoteli, organizatorji potovanj, destinacije, nacionalne turistične organizacije itd.), ki svojim strankam ponujajo ekskluzivne prednosti, redke priložnosti za doživetja in privilegiran dostop do turističnih storitev. Člani združenja so v letu 2018 dosegli 26,4 milijarde ameriških dolarjev prihodka iz naslova potovanj, kar je bilo za 11% več kot v prejšnjem letu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.