09:19, sre, 24. Apr

Skupinska razstava članov ruškega likovnega kroga





9 .decembra je v prostorih likovnega društva Rulik potekala razstava likovnih del, ki so nastala v letošnjem in lanskem letu, z namenom, da pokažejo različne likovne motive in tehnike, ki so nastale izpod umetniških rok, ter, da so lahko predstavili sporočilo slik. Na sami razstavi so razstavljali člani ruškega likovnega kroga: Ervin Kralj, Maruša Vršnik, Ivan Waldhitter, Marjan Kosjek, Bojan Fekonja, Zdravko Luketič, Sonja Mrhar, Darko Dolinšek, Zvone Viher, Marjan Kosi, Branko Počkar, Štefka Korade, Marija Žitnik, Mihael Rudl, Suzana Šprimoler, Lučka Falk, Nada Zidarič, Ljubo Filipi, Mirko Vovšek, Ana Lesjak, Kaja Lukač in Viktorija Žveglič.

Člani likovnega kroga so tako aktivni skozi celo leto in zelo marljivi, kar se je izkazalo tudi danes na sami razstavi.


Razstave sta se prav tako udeležila tudi sam župan občine Ruše in novoizvoljena poslanka Truda Pepelnik. Zaupala sta nam, da spodbujata tovrstne prireditve in, da se jima zdi dobro, da tudi na tak način gojimo našo kulturo, se ob tem tudi nekoliko družimo in odmislimo na tiste vsakdanje težave in reči, z strani sveta politike, kot tudi drugače v življenju. Novoizvoljena poslana Truda Pepelnik, pa je zaupala tudi, da ima žilico za ustvarjanje, ter, da je v času šolskih let ogromno tudi risala in bila marljiva pri likovnem pouku, vendar ji danes za tovrstne reči, ob natrpanem vsakdanjiku zmanjkuje časa.


Raztavo pa so popestrili z kratkim kulturnim programom, na katerem so pobliže predstavili dela umetnikov. Rastavo si lahko ogletate tudi jutri, med 16.00 in 18.oo v tamkajšnih prostorih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.