10:28, tor, 23. Apr

Mazejeva razočarana, Shiffrinova zmagovalka 51. Zlate lisice





Slovenska favoritka Tina Maze se od 51. Zlate lisice poslavlja z grenkim priokusom. Po skupno dveh odstopih, je “na tleh“. Velika zmagovalka in dobitnica letošnjega pokala je Američanka Mikaela Shiffrin, ki je zmagala v skupnem seštevku tekem v veleslalomu in slalomu. Na drugo mesto se je uvrstila Avstrijka Kathrin Zettel, tretja je bila Italijanka Irene Curtoni.

Foto: Aljaž Sedovšek
Foto: Aljaž Sedovšek

DOPOLNJENO danes ob 16.00
Tina Maze je bila po današnjem (skupno drugem odstopu na tem tekmovanju) vidno razočarana. V ciljni areni je dejala, da ni “prvič na tleh in da se bo že pobrala.” Na Twitterju pa se je takole zahvalila vsem navijačem: “Thank you everybody, hvala vsem za izjemno vzdušje in podporo! Vedno je lepo biti v MB. Vas nosim s sabo do konca! #badweekend.”

Foto: Aljaž Sedovšek
Foto: Aljaž Sedovšek

Da je v Mariboru lepo in da tukaj smuča z užitkom, je dejala tokratna skupna zmagovalka Mikaela Shiffrin: “Rada smučam v dežju, seveda tudi v soncu. Včeraj je bilo sonce, tako da smo imeli na voljo vso vremensko paleto. Skušala sem čim bolje opraviti z obema vožnjama. Je pa res da sem v finalu po strmini vozila bolj po pameti. Nisem napadala na vso silo.

Slovenke so tako na letošnji Zlati lisici ostale brez točk, navijači pa so jih spodbujali do zadnjega – kljub dežju: “Tina je najboljša“, “včasih moraš imeti tudi malo sreče, znanje ni dovolj“, “navijamo za Tino, ne glede na padec” in podobno smo slišali pod Pohorjem. Mazejeva sicer (četudi brez točk tega vikenda) ostaja vodilna v svetovnem pokalu. Z 985 točkami ima 84 točk prednosti pred (včerajšnjo zmagovalko) Anno Fenninger in tako še vedno “lovi” veliki kristalni globus.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.