10:57, čet, 28. Mar

Šentjakobsko gledališče včeraj navdušilo v Rušah





Včeraj se je v sklopu 7. Glazerjevih dni “odprlo” tudi gledališko dogajanje na odru v Domu kulture v Rušah. S predstavo “Seks in ljubosumnost” so nastopili gledališki igralci Šentjakobskega gledališča v Rušah in navdušili občinstvo.

Po besedah producenta Glazerjevih dni Petra Andreja je letos ena izmed novosti v okviru dogajanja, ko obeležujejo Glazerjeve dneve gledališčne predstave. Tokrat so sodelovanje sklenili z Šentjakobskim gledališčem, ki so s včerajšnjo predstavo navdušili do solz.

Šentjakobsko gledališče: "Seks in ljubosumnost", foto: CEZAM
Šentjakobsko gledališče: “Seks in ljubosumnost”,
foto: CEZAM

Tisti, ki ste zamudili tokratno “pohotno – maščevalno komedijo”, si boste lahko v Rušah ogledali drugo predstavo prihodnjo sredo, 29. marca ob 20:00, kjer bodo odigrali politično komedijo “Da, gospod premier.”

o predstavi “Seks in ljubosumnost”

“Bernard odkrije, da ga žena vara. Z zvijačo organizira sestanek na štiri oči z njenim ljubimcem Robertom in ga postavi pred kruto dilemo: ali ljubimec za revanšo da na voljo svojo ženo ali pa ga bo Bernard ubil. Robert izbere prvo možnost. S figo v žepu. Na večerjo, po kateri naj bi se stvari uredile, pripelje plačano dekle, ki se pretvarja, da je njegova žena. Stvari se razvijajo v pravo smer, dokler se nenadoma ne pojavi Robertova prava žena,” so zapisali v opis člani Šentjakobskega gledališča.

V sredo, 29. marca na odru o politično umazanih poslih…

“Večkrat nagrajena svetovna gledališka uspešnica, ki temelji na tudi pri nas predvajani televizijski nanizanki z istim naslovom, končno prihaja na slovenski oder. Stari znanci, novi zapleti. Znova se znajdemo v družbi premierja Velike Britanije in njegovih najožjih sodelavcev. Ob vsakodnevnih težavah (brezposelnost, širitev EU, globalno segrevanje…), ki jih bolj ali manj spretno rešujejo v splošno – in predvsem osebno – korist, in ob nenehnem spletkarjenju se morajo spoprijeti z na videz nerešljivo zadrego: da bi izpeljali več milijard vreden posel z naftno bogato državo Kumranistan, morajo zadostiti nezaslišanim zahtevam njihovega zunanjega ministra. Kako izpeljati umazan posel in ob tem ostati čist? Razplet je presenetljiv,” so zapisali o politični komediji “Da, gospod premier.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.