06:48, sob, 20. Apr

Še ena donacija dobrodelnega združenja Koraki za korakce





Dobrodelno združenje Koraki za korakce je danes učencem OŠ Martina Konšaka Maribor uradno predalo pripomočke za njihovo novo gibalnico. Sredstva za donacijo so zbrali na lanskem 7. dobrodelnem pohodu. S pripomočki kot so plezalni komplet Robin Hood, koš za košarko, gugalnica v obliki krogle, tuneli, žogice, obroči in drugi rekviziti, bodo otroci razvijali svoje gibalne sposobnosti, spretnosti in razvijali ravnotežje.

koraki za korakce oš martina konšaka (2)

»Donacije združenja Koraki za korakce smo zelo veseli, saj so naši učenci dobili dodatno možnost zdravega razvoja in kakovostnega preživljanja časa v šoli. Prepričani smo, da bo nova pridobitev prispevala k še bolj prijetnemu, uspešnemu in delovnemu življenju na šoli in spodbudila, da bodo tudi svoj prosti čas preživljali aktivno. Zavedamo se namreč, da je redno in zadostno gibanje pri otrocih zelo pomembno, saj vpliva na njihov celostni razvoj,«je ob predaji povedal ravnatelj OŠ Martina Konšaka Maribor Damir Orehovec.

Po besedah predsednice združenja Zdenke Križanič bodo Koraki za korakce v naslednjem letu naredili korak bližje svoji viziji, da korakajo in lepšajo življenje otrok tudi drugje po Sloveniji. Tradiconalni pohod bodo preselili v Zgornjo Kungoto. »V Mariboru smo skupaj z današnjo donacijo opremili 12 gibalnic v mariborskih in okoliških osnovnih šolah, pomagali pa smo tudi številnim društvom, Centru za sluh in govor Maribor, Centru za otroke z motnjami v razvoju mariborskega Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, mariborski Kliniki za pediatrijo. Od ustanovitve leta 2009 do danes smo zbrali več kot 130.000,00 evrov sredstev. In nekako čutimo, da je napočil trenutek, ko nas potrebujejo tudi drugje,« je še dodala predsednica.

Združenje Koraki za korakce jutri, 14. maja, v Narodnem domu prireja dobrodelni koncert pod naslovom Tokrat malo drugače, v izvedbi instrumentalno vokalne skupine Fajrund in gostov. Zbrana sredstva bodo namenjena izboljšanju bivalnih pogojev oseb s posledicami cerebralne paralize v stanovanjski skupini Zveze Sonček na Pragerskem. 23. maja pa se bo spet korakalo, na vrsti bo že 8. tradicionalni dobrodelni pohod po mestnem parku. Na njem bodo zbirali sredstva za opremo gibalnic v Osnovni šoli Kamnica, Osnovni šoli Duplek in Osnovni šoli Draga Kobala Maribor.

Združenje Koraki za korakce je prostovoljna, nevladna in nepridobitna organizacija, saj je njegov osrednji namen organiziranje pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Kljub temu, da so mlado združenje, so veliki v svojih delih. Do sedaj so z donacijami pomagali že več kot 20-im institucijam, in sicer: Kliniki za pediatrijo Kliničnega centra Maribor; Zavodu Naprej!; OŠ Rada Robiča Limbuš; ZUDV Dornava – Dnevnemu centru Maribor; OŠ Gustava Šiliha Maribor; Centru za sluh in govor Maribor; OŠ Janka Padežnika v Mariboru; Medobčinskemu društvu Sožitje Maribor; Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca Maribor – Centru za otroke z motnjami v razvoju; Domu Antona Skale Maribor; Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Maribor; Društvu Debra Slovenija; OŠ Borcev za severno mejo Maribor; OŠ Bratov Polančičev Maribor; Društvu Namesto pike, vejica; Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, delovni enoti na Ptuju; OŠ Prežihovega Voranca Maribor; OŠ Toneta Čufarja Maribor; OŠ Slave Klavore Maribor; OŠ Bojana Ilicha; OŠ Miklavž na Dravskem polju, OŠ Minke Namestnik Sonje iz Slovenske Bistrice ter Predšolskim oddelkom s prilagojenim programom OŠ Gustava Šiliha.

Združenje ne donira finančnih sredstev, ampak s pomočjo zbranih donacij kupi potrebne pripomočke oz. opremo. Častni član združenja je dr. Miha Kos, ki je s svojim pokojnim očetom Božom Kosom tudi soavtor znaka združenja Koraki za korakce. Od septembra 2010 pa je član tudi maskota združenja Jakec Korakec.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.