17:54, sre, 24. Apr

SD zahteva od svojega člana Martina Lesjaka opravičilo





Socialni demokrati obžalujejo in obsojajo svojega člana, občinskega svetnika Ruš Martina Lesjaka za današnjo komunikacijo na družabnem omrežju Facebook s podpredsednikom Stranke Alenke Bratušek Slavkom Štermanom. V sporočilu Štermanu je namreč grozil tako Štermanu kot predsednici SAB Alenki Bratušek in bil vulgaren. To pa ni njegov prvi letošnji spodrsljaj z nizkim načinom komunikacije.

“Socialni demokrati obžalujemo povsem neprimerno in nedostojno komunikacijo Martina Lesjaka, ki je danes zaokrožila po družbenih omrežjih. Pričakujemo, da se bo gospod Lesjak nemudoma opravičil vsem, ki jim je bilo sporočilo posredovano oziroma posredno namenjeno. Socialni demokrati si med vsemi deležniki in akterji v političnem prostoru želimo partnerskih odnosov ter konstruktivnega dialoga,”  so nam odgovorili s službe za odnose Socialnih demokratov (SD)  in zapisali še, da se ne strinjajo z načinom komunikacije Lesjaka, da takšnega načina komunikacije ne podpirajo pri nobenemu članu in vodstvu ter da se vodstvo stranke SD ali kdo drugi iz njihove stranke z Lesjakom ni dogovarjal o tem, da naj pritisne na Štermana. S kratkim “Ne” pa so odgovorili tudi na vprašanje, ali so v stranki, kot piše v sporočilu Lesjak, za prijateljsko prijateljsko politično kadrovanje in ali želijo Matjaža Voduška na položaju zaradi prijateljskih vezi s člani njihove stranke.

Neprimerna in nedostojna komunikacija Martina Lesjaka
Podpredsednik stranke SAB  Slavko Šterman je danes na družabnem omrežju Facebook objavil sporočilo, ki ga je dobil od SD svetnika v Rušah Martina Lesjaka. Šterman je zapisal:

“Takle imamo v politiki. Če se takšne “grožnje” pišejo na lokalnem nivoju, kaj šele višje. Predvidevam, da ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek nekomu hudo hodi po žulju in se mu “pipica” zapira. Sem eden od podpredsednikov stranke SAB in ima mojo popolno podporo in želim, da gremo do konca. Sporočilo sem dobil od SD svetnika v Ruški občini in protikandidata na županskih volitvah. Tako delajo v politiki? Enkrat se mora nehat.”

Ob tem pa je objavil sporočilo, ki ga je dobil od Lesjaka:

 “Zdravo Glede na dejanja Bratuškove, ji prosim povej, da napovedujem izpad iz parlamenta 100%. Ker se je pravila na mojga frenda direktorja SODO Matjaža Voduška, bo potegnila kratko. Naši (SD) so na stranki žrtvovali nadzornika, ki ni bil po njenem okusu….itd Vedel sem da je politika kurba samo sem se uštel z velikostjo njene lukne.   lp”

Objava Slavka Štermana na Facebooku o političnih pritiskih nanj. Vir: Facebook
Objava Slavka Štermana na Facebooku o političnih pritiskih nanj. Vir: Facebook

Stalna praksa takšnega komuniciranja 

Naj spomnimo, Martin Lesjak tokrat ni prvič komuniciral na tak način in prekoračil meje dobrega okusa, o čemer smo že poročali na našem portalu. Očitno je, da v Rušah ostaja praksa tudi prijateljskega političnega povezovanja med svetniki in drugimi deležniki, kar je razvidno tudi iz afere “rdeči flisi”, v kateri je ruška županja  Urška Repolusk odstopila od pregona Bojane Muršič, ta pa očitno vrača uslugo z dvigovanjem rok tudi v primerih, o katerih je govorila pred leti, da so nezakoniti, sedaj pa jih Repoluskova izvaja.

Takojšnje ogorčenje ljudi na družbenem omrežju
So se pa takoj odzvali ljudje na družbenem omrežju Facebook, predvsem v komentarjih pod objavo Slavka Štermana. nekaj jih povzemamo. Jelka Babič je zapisala: “Pa saj ne more biti res. Vem, da se dogajajo zelo grde reči, to pa je prav grozno.Sd pa res misli, da lahko počne kar se mu zahoče.kar verjeti ne morem izjavam, ki jih daje goispod Han na tv. Mi je pa jasno,da želijo na vsak način onemogočiti gospo Bratuškovo. kako žlostno in predvsem podlo.A poštenost v politiki res nima več prostora. ? Za SD je pa boljše, da se malo umiri. ne boste verjeli, tudi jaz lahko “privlečem na dan” hudo stvar, ki bi SD grdo kompromitirala. pa ne bom, saj upam, , da je blizu čas, ko mo morala vsaka stranka začeti pometati pred svojim pragom.jGospod Han je rekel na tv, da on že ve, kako se dela, saj je že dolgo v politiki. Spoštovani gospod Han, predolgo, predolgo ste v politiki.”

Komentatorka se sprašuje, ali poštenost v politiki nima več prostora
Komentatorka se sprašuje, ali poštenost v politiki nima več prostora

 

Več komentatorjev je proti grožnjam, ki jih je omenil Lesjak v svojem sporočilu. Med komentatorji se je oglasil tudi predstavnik SAB Jernej Pavlič: “Noro! Grožnje podpredsedniku stranke !” Komentatorka Nina Šuštar pa je zapisala: “Tole je pa šlo ćez meje okusa! Če SD tole dela so največje riti!”

Komentatorji obsojajo grožnje in način komunikacije
Komentatorji obsojajo grožnje in način komunikacije

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.