16:31, pet, 29. Mar

Saša Pelko izstopa iz Mestnega sveta Mestne občine Maribor





Saša Pelko, član Mestnega sveta Mestne občine Maribor in Liste župana Andreja Fištravca, je pred nekaj minutami sporočil, da odhaja iz mestnega sveta. Povedal nam je, da je glavni razlog za odstop to, “da glede na to, koliko časa smo porabili in da so naše znanje in izkušnje, ki jih imamo, neuporabne, ker nas župan ne upošteva, rajši ta čas uporabim kje drugje.” V daljšem zapisu na družabnem omrežju Facebook pa je navedel še druge razloge, ki jih povzemamo v objavi.

Na svojem Facebook profilu je Saša Pelko zapisal: “Sporočam vam, da z današnjim dnem odstopam kot član mestnega sveta Mestne občine Maribor. Glavni razlog za odstop je prezasedenost oz. pomanjkanje časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika. Ker se zavedam odgovornosti, ki so nam jo volivci namenili na volitvah, to je, da smo četrta največja svetniška skupina v mestnem svetu, sem prepričan, da prepuščam funkcijo ljudem, ki jo bodo opravljali odgovorno in učinkovito.” Dodal je še, da se zaveda, da čaka njegovega naslednika težko in odgovorno delo, saj prihaja v okolje, kjer je kultura dialoga na zelo nizki ravni.

Odstop Saše Pelka iz Mestnega sveta MOM. Vir: Facebook profil, Saša Pelko
Odstop Saše Pelka iz Mestnega sveta MOM. Vir: Facebook profil, Saša Pelko

Spomnil je tudi na to, da je prvič funkcijo mestnega svetnika MOM opravljal v mandatnem obdobju 2014-2018 “in to je bilo obdobje, ko je Mestni svet predstavljal prostor široke razprave z županom dr. Fištravcem, čemur je sledilo kvalitetno odločanje. Ob zamenjavi župana sem seveda pričakoval nekatere spremembe v načinu delovanja, nikakor pa ne takšnega absolutizma, kot smo mu priča zdaj.” Dodal je še, da se bo moral naslednik sprijazniti “z dejstvom, da bo o vsebini sej mestnega sveta obveščen istočasno kot mediji, koordinacij ali predstavitev gradiv pred sejami ne bo, skratka, sprejeti bo moral dejstvo, da so opozicijski mestni svetniki v mestnem svetu MOM obravnavani zgolj kot nepomembne številke.”

V svojem zapisu je zaključil z mislimi: “Dejstvo je, da je župan skupaj s številno koalicijo zabredel v kloako tako različnih interesov, da je mestni svet iz prostora široke razprave spremenil v prostor nujnega zla. V tako pasivnem prostoru, kjer gre vse preveč stvari narobe, pa se ne morem kvalitetno posvetiti delu mestnega svetnika, saj bi mi to vzelo preveč časa in energije. To bom v prihodnje raje uporabil na poslovnem področju.”

Pelko se je še zahvalil zaposlenim na mestni upravi MOM, “za katere lahko potrdim, da so vseskozi svoje delo opravljali zelo korektno.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.