23:53, tor, 16. Apr

Saša Arsenovič uradno napovedal kandidaturo za župana Maribora





Iniciativa za Maribor je danes, po sprehodu čez Stari most, predstavila svojega kandidata za župana Mestne občine Maribor, Saša Arsenoviča. Katera stranka bo vložila kandidaturo se še dogovarjajo, naj bi stranka SMC, vendar je Arsenovič sam dejal, da upa na podporo večih strank.

Eden izmed Arsenovičevih podpornikov je tudi Andrej Brvar, pesnik, urednik in Prešernov nagrajenec, tudi član Iniciative za Maribor je pojasnil, da so iniciativo vzpostavili zato, ker jim dosedanji razvoj mesta ni bil po godu. “Spravljal nas je v grozo. Kaj bo s tem mestom, če bo šlo tako naprej. Zato smo začeli posamezniki razmišljati, koga bi predlagali za župana na novih volitvah. Kmalu je postalo jasno, da je gospod Arsenovič pravi kandidat,” je dejal Brvar. V Iniciativi Maribor so prepričani, da se z njim lahko odpirajo nove perspektive iz krize.

“Vedno bolj čutim, da je to, to”

To, da sem se odločil za kandidaturo, je prava pot za nas vse, ki tukaj živimo,” je dejal Arsenovič. Zase pravi, da je zelo nestrankarski in da je njegova vizija bolj podjetniška, celo menedžerska kako upravljati z mestom, ki bi moralo biti vsem, ki tukaj živijo, odličen servis.

Saša Arsenovič
Saša Arsenovič

Moje zagotovilo je, ker veste s čim se ukvarjam, da bi servis tega mesta bil takšen, da bi nam bil vsem v ponos in korist,” tak Arsenovič. Verjame v razvoj, ljudi in človeške vire. Gradil bo na ljudeh in jasni strategiji, ki jo z ekipo že izdelujejo. “Potem bomo šli z jasnimi koraki naprej, tako da se bomo čez štiri leta lahko ozrli nazaj s ponosom,” pravi.

Na vprašanje kdo izmed dveh kandidatov, aktualni župan Andrej Fištravec ali nekdanji Franc Kangler, bo njegov največji tekmec je odgovoril, da se v tekmo podaja z vsemi petnajstimi in da “bodo volivci odločili, kdo bo šel skozi že v prvem krogu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.