14:28, čet, 28. Mar

Samo še dva dni zbiranja prijav za bivanje v Študentskih domovih Maribor





Ta četrtek (16. avgust) je zadnji rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2018/19. Študenti morajo prošnjo oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. V Mariboru je na voljo skupno 2.692 ležišč.

V mariborskem visokošolskem središču so javni študentski domovi razpisali 2458 ležišč, od tega 950 za sprejem in 1508 za podaljšanje bivanja. V dijaških domovih je na voljo skupaj 90 ležišč, v zasebnih domovih pa še 144.

Soba v študentskem domu 7 (Študentski domovi Maribor).
Soba v študentskem domu 7 (Študentski domovi Maribor).

Višina subvencije za bivanje študentov za prihodnje študijsko leto je 21,50 evra na študenta za javne študentske (dijaške) domove ter 32 evrov na študenta za zasebne študentske domove in zasebnike. Cenzus za pridobitev subvencije za prihodnje leto znaša 2440,43 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2017. Pisarne za študentske domove bodo do 17. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča predvidoma po 16. oktobru.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.