00:41, čet, 25. Apr

Jabolčna pot v Selnici ob Dravi





Samo deset minut od Maribora se nahaja Občina Selnica ob Dravi, ki je znana po velikih jabolčnih sadovnjakih ter izdelkih iz jabolk.

V okviru projekta Sadjarska učna pot za kolesarje in pohodnike; »Jabolčna pot«, smo uredili 5 km javne poti, na kateri smo postavili učne točke opremljene s klopmi, mizami, stojali za kolesa, koši za smeti, pitniki za vodo, ter s tablami in drugimi inovativnimi materiali z učno vsebino.

Ena izmed točk vsebuje muzej na prostem, kateri predstavlja kozolec z zbirko starega orodja in priprav za stiskanje sadja. Pripravo učnega dela poti, ki se nanaša na strokovni del in vsebino sadjarske učne poti je prevzela KGZS Zavoda MB. V okviru projekta sta nastali zemljevid poti in zloženka z opisi učnih točk, ki je opremljena s teksti v slovenščini, nemščini in angleščini.

Projekt je inovativen, saj je to edina učna pot v Sloveniji, vezana na sadjarsko tematiko, hkrati pa ima rekreativni in turistični značaj. Nove ciljne skupine – šolsko mladino in organizirane skupine privablja v okviru organiziranih dogodkov ter jim nudi sodoben, kognitiven pristop. Zaradi možnosti izposoje koles bodo učno pot imele možnost spoznati tudi družine z otroki, ki so v kraju naključno ali z namenom obiska učne poti. Nosilec projekta je Občina Selnica ob Dravi, partnerji v projektu so Turistično društvo Selnica ob Dravi in KGZS, Zavod MB. Projekt Sadjarska učna pot za kolesarje in pohodnike je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

prenos (3)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.