12:00, sob, 20. Apr

Od Ožbalta do Kopra s kolesi 2. del





Športno društvo Ožbalt je tudi letos, že osmič, organiziralo vožnjo s kolesi na morje, letošnja udeležba kolesarjev pa je bila rekordna.


Za pot od Ožbalta do Kopra, ki je dolga 270 km, je potrebno dva dni z nočitvijo. Letos jo je prevozilo preko štirideset kolesarjev, ki so prihajali iz različnih koncev dravske doline. Mnogi med njimi pa se tega kolesarjenja niso udeležili prvič.

Preden so se kolesarji odpravili na pot jih je blagoslovil župnik iz Lovrenca na Pohorju Jože Hrastnik, na startu pa so jih pozdravili in jim zaželeli srečo vožnjo Aleksander Golob, podžupanja občine Podvelka Slavica Pečovnik Urh, župan občine Lovrenc na Pohorju Joško Manfreda in župan občine Radlje ob Dravi Alan Bukovnik.

Kolesarje so skozi celo pot spremljale spremljevalne ekipe, udeležence pa so razdelili na več skupin ter tako poskrbeli, da niso ovirali prometa. Iz Ožbalta v Koper je seveda dolga pot, ki je fizično kot tudi psihično precej naporna. Po prevoženih prvih 30 km smo kolesarji povprašali o njihovem počutju in večina odgovorov se je glasila: “Odlično!”.

Prireditev s kolesom iz Ožbalta v Koper so pričeli trije prijatelji, ki so se odločili, da gredo s kolesom na morje. Skozi leta so se jim pridružili še drugi kolesarji in tako je dogodek počasi začel rasti na prepoznavnosti. Kljub temu, da so se na pot podali že osmo leto je bilo še vedno potrebne kar veliko organizacije.

Kolesarji so se na pot podali polni adrenalina, upajo pa, da se vidijo na startu tudi prihodnje leto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.