14:59, tor, 19. Mar

S 1. marcem nov cenik v mestnem potniškem prometu





V mestnem potniškem prometu v Mariboru bo v skladu s sklepom mestnega sveta 1. marca letos začel veljati nov cenik. Cena osnovne avtobusne vozovnice za eno vožnjo, kupljene v predprodaji, se bo s sedanjih 0,80 evra povišala na 1 evro. Obenem bo prišlo do sprememb tudi pri vozovnicah za več voženj in mesečnih vozovnicah.

Cena avtobusne vozovnice za 10 voženj za odrasle se bo s sedanjih sedem povišala na osem evrov. Ob nakupu te vozovnice bo tako posamezna vožnja stala enako, kot sedaj znaša cena ene vožnje v predprodaji. Poleg tega nov cenik (ta bo pred začetkom veljave objavljen na spletni strani www.marprom.si) ne bo več vključeval vozovnic z dvema, šestimi in dvajsetimi vožnjami ter posebne vozovnice za minibus.

Pri mesečnih avtobusnih vozovnicah se bo cena osnovne mesečne povišala na 30 evrov, mesečna vozovnica za starejše občane pa bo stala 18 evrov. Cena šolske mesečne za
osnovnošolce, dijake in študente s stalnim prebivališčem v Mestni občini (MO) Maribor bo ostala 16 evrov, medtem ko bo za druge po novem znašala 18 evrov. Cena letne vozovnice za učence OŠ, dijake in študente bo za imetnike s stalnim prebivališčem v MO Maribor zaokrožena na 160 evrov, za druge pa bo znašala 180 evrov.

Dosedanja cena osnovne vozovnice za 1 vožnjo se ni bistveno spremenila že od leta 2001. Uskladitev je bila potrebna predvsem zaradi porasta stroškov, ki je posledica več razlogov, med drugim posodobitev v mestnem prometu, povečanja frekvence voženj avtobusov, večjega števila prevoženih kilometrov itd. Cene mesečnih vozovnic se bodo v primerjavi z nekaterimi ostalimi povišale manj oziroma bodo ostale nespremenjene, saj je eden od ciljev Marproma, da občani pogosteje uporabljajo mestni avtobusni promet, so zapisali ob napovedi novega cenika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.