14:25, čet, 25. Apr

Ruski veleposlanik na obisku v Rušah





Včeraj je Ruše obiskal Ruski veleposlanik v Sloveniji Doku Zavgajev, katerega sta sprejela ruški župan Uroš Razpet in direktor Centra za mlade Ruše (CEZAM) Tomi Prosnik. Obiskal je tudi domačijo vnuka slovenskega narodnega heroja Alfonza Šarha, kjer sta z vnukom  Srečkom Šarhom v vznak spoštovanja posadila lipo, ki simbolizira drevo prijateljstva.

 ruska delegacija veleposlaništva v rušeh (13)V okviru obiska v Rušah je veleposlanik obiskal Srednjo Gimnazijo in srednjo kemijsko šolo Ruše in povabil šolo k sodelovanju z ruskimi šolami. Navdušen je bil nad infrastrukturo kompleksa v Športnem parku Ruše. Prav tako pa se je mudil v podjetju ECOM in Megametal ter obljubil pomoč pri pridobivanju poslov v Rusiji. Odnose med Slovenijo in Rusijo je Zavgajev opisal kot dobre in vseobsegajoče. “Osnovani so na globokih koreninah tesnih vezi med obema narodoma. Na vseh področjih imamo zelo pozitivne pokazatelje, razvijajo pa se tudi medosebni kontakti in povezave,” je povedal.
Vir: Facebook
Vir: Facebook

Izpostavil je, da je na obeh straneh veliko zanimanja za kulturo in jezik drugega, gospodarski odnosi pa so intenzivni na vseh ravneh. “Ni prav, da bi izgubili te vezi. Morda kdaj nastopijo težave, a nujno je, da jih poskušamo odpraviti,” je dodal.

Obisk je zaznamovala tudi položitev venca pokopališču v Rušah , kjer se je letos pridružil delegaciji ruskega veleposlaništva v Sloveniji, ki na tamkajšnjem pokopališču vsako leto položi venec na grob petih padlih ruskih vojnih ujetnikov iz prve svetovne vojne.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.