06:32, tor, 16. Apr

Ruški gasilci bogatejši za nov šolski AED in lutke





Ruški gasilci so od danes naprej bogatejši za nov avtomatski eksterni defibrilator in lutke, ki jih bodo uporabljali v izobraževalne namene.

Ruše_AED-13

Občinski gasilski poveljnik Drago Strnad je povedal, da so si v Prostovoljnem gasilskem društvu Ruše šolski avtomatski eksterni defibrilator (AED) in lutke za izobraževanje želeli že nekaj časa, saj so že tri leta v sistemu AED baz. Kot je povedal je za vsako izobraževanje, ki so ga imeli potreben preizkus na lutkah, le te pa so dandanes težko dostopne. Ker se bliža tudi začetek tečajev za prve posrednike, je bila nova pridobitev vsekakor zelo zaželena, “ker zdaj je začetek teh tečajev in se lutke dosti uporabljajo, smo zato napisali vloge in naleteli na eno dobro firmo, ki je imela razum in nam donirala komplet lutke za to vajo,” je dejal Strnad. “Vsak, ko naredi izpit to ni vse, mora se še nadgrajevati, več vaje, bolj so usposobljeni, to je pri naših gasilcah tako in tako bo tudi ostalo,” še dodaja. Oprema je bila zagotovo potrebna, saj so v zadnjih treh letih v PGD Ruše imeli kar 53 posredovanj v Občini Ruše, v 15 primerih pa je bila potrebna uporaba defibrilatorja.

Ruše_AED-4

“Zdi se nam, da je pač pomembno, da neko tako opremo za preventivo za reševanje nabavimo, da ljudi vzgajamo v teh postopkih, saj vsi vemo, da takrat običajno ni časa več za neko drugo razmišljanje,” je povedal Uroš Razpet župan Občine Ruše in direktor podjetja PLAN B, ki je bilo tudi donator sredstev za opremo. Poudarja, da so gasilci edina sila, ki jo imajo v Rušah, “smatramo, da so sredstva dobro naložena oziroma takorekoč nalagamo tudi v neko lastno varnost,” je še dodal.

Ruše_AED-5

Pridobljena oprema bo tako ostala v lasti občinskega poveljstva in se bo uporabljala za izobraževanje gasilcev, kot tudi občank in občanov Ruš.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.