03:37, sob, 20. Apr

Ruška županja brez strategije na področju športa





Na podlagi odgovorov ruške županje Urške Repolusk na naša novinarska vprašanja, ki so bila vezana na šport v Rušah, lahko sklepamo, da županja, vsaj zaenkrat, neke jasne strategije na tem področju nima.

Na podlagi zelo jasno izraženih želja športnih delavcev v občini Ruše, kaj pričakujejo od novega občinskega vodstva, smo novoizvoljeni županji občine Ruše zastavili jasna vprašanja na katera nismo dobili konkretnih odgovorov. V oddaji Na glas, ki je na sporedu vsak četrtek ob 20.00 uri na BK televiziji smo namreč 13.12.2018 gostili športne delavce v občini Ruše s katerimi smo se med drugim pogovarjali tudi o tem, kaj na športnem področju pričakujejo od nove županje Urške Repolusk.

Oddaja Na glas, 13.12.2018
Oddaja Na glas, 13.12.2018

Renato Kolmanko, predsednik Plavalnega kluba Ruše in predstavnik športnega društva NLP (Naše lepo Pohorje) je takrat dejal:“Želim si predvsem boljšega razvoja na področju športnega turizma, kjer ne bo prednjačilo zgolj kolesarstvo, ampak, da bodo imele vse športne panoge, ki so prisotne v občini Ruše, enake razvojne možnosti. Predvsem pa si želim, da bo nova županja prisluhnila vsem športnim klubom ter društvom v Rušah.”
Ljubo Germič, predsednik strelskega društva I. Pohorski bataljon Ruše in podpredsednik Športne zveze Ruše je v oddaji svoje želje izrazil takole: “Najbolj si želim odprtega dialoga in enakopravne obravnave vseh športnih društev in klubov v občini na način, da se odkrito pogovorijo o problemih in nato skušajo skupaj s športno sfero oblikovati rešitve, ki bi jih županja ponotranjila in šport razumela kot razvojno priložnost občine.”
Jure Brečko iz društva Aktivni smo pa je k temu dodal še to:“Želimo si predvsem pomoči pri razvoju športnega turizma s katerim se naše društvo aktivno ukvarja in ga skuša razvijati in kompromisa oziroma nekega dogovora z lastniki zemljišč, ki povzročajo preglavice predvsem društvom, ki se ukvarjajo s kolesarstvom. Velika želja je je tudi obnova športne dvorane, kjer bi lahko zagnali več dejavnosti kot sedaj.”
S temi pogledi smo nato, 18.12.2018, pisno soočili ruško županjo Urško Repolusk in prosili za njene odgovore na to, kakšen pogled ima na vse in ali bo športnim delavcem pri teh željah stopila naproti? Zanimalo nas je tudi, kakšna je pravzaprav vizija županje na športnem področju?
Na odgovore smo čakali veliko dlje od zakonsko določenega roka sedmih delovnih dni in šele po našem vnovičnem posredovanju 10.1.2019, da bomo v primeru ignoriranja naših vprašanj prisiljeni odgovore zahtevati preko informacijske pooblaščenke, smo 14.1.2019, torej skoraj mesec dni po poslanih vprašanjih na naslov urada županje, le prejeli odgovor, ki se je glasil takole: “Spoštovani. Opravičujemo se vam za pozni odgovor. Vprašanja smo dobili nekaj dni po prevzemu poslov in smo dokument spregledali. V zvezi z vašimi vprašanji vam lahko v tem trenutku odgovorimo, da se bomo v kratkem sestali s predstavniki Športne zveze in upravljalci športnih objektov v Rušah. Najprej bomo sploh evidentirali odprta vprašanja ter področja, kje se mora občina aktivno vključiti. Enako velja za vprašanje koriščenja zemljišč za kolesarsko dejavnost. Ne glede na to pa ugotavljamo, tudi iz vaših vprašanj, da smo podedovali precej odprtih vprašanj na področju športa, ki jih prejšnja vodstva občine očitno niso rešila.”
Odgovori županje so precej suhoparni in nepopolni, saj na vprašanje, kakšna je pravzaprav vizija županje na športnem področju, odgovora nismo dobili. Tudi dejstvo, da so šele naša vprašanja županji “odprla oči” in je ugotovila, da je podedovala precej oprtih vprašanj na področju športa, kaže na dejstvo, da se županja pred tem in v času predvolilne kampanje s tem področjem ni kaj prida ukvarjala. Tudi odgovora na vprašanje ali bo županja, eksaktno in nedvoumno izraženim željam športnih delavcev v Rušah, stopila naproti, nismo dobili. Pri teh dejstvih je kakršnakoli druga interpretacija kot to, da županja nima vizije na športnem področju, težko razumljiva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.