13:02, sob, 20. Apr

Romuni v Radljah neupravičeno pobirali prostovoljne prispevke





Policisti policijske uprave Celje so v Radljah ob Dravi včeraj zasegli vozilo Romunom, ki so neupravičeno pobirali prostovoljne prispevke. Policisti so ugotovili, da je skupina štirih Romunov od začetka marca na območju PU Celje in Maribor, pobirala prostovoljne prispevke pred večjimi trgovskimi centri.

Radeljski policisti so bili včeraj okoli poldneva obveščeni, da dve tujki pred enim izmed trgovskih centrov v Radljah ob Dravi, pobirata prostovoljne prispevke. Ko so policisti prispeli pred trgovski center, so izsledili dve državljanki Romunije, ki sta zbirali prostovoljne prispevke brez dovoljenja. Eni od njiju so izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil zakona o prekrških za nabiranje prostovoljnih prispevkov brez ustreznega dovoljenja ter za prekršek po Zakonu o tujcih, ker ni imela osebnega dokumenta.

Kmalu zatem so policisti ustavili še vozilo znamke Audi A4, tujih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni državljan Romunije, ki pri vožnji ni uporabljal varnostnega pasu. Policisti so mu zaradi prekrška izdali plačilni nalog. V vozilu pa je bil tudi njegov brat, ter obe tujki, ki so ju policisti v tem dnevu že obravnavali. Policisti so ugotovili, da je skupina štirih Romunov na območju policijskih uprav Celje in Maribor od začetka marca na nedovoljen način pobirala prostovoljne prispevke pred večjimi trgovskimi centri.

Organizirana skupina

Prostovoljne prispevke so pobirali na pretkan način, saj so pri tem imeli sezname z različnimi logotipi. Denar pa so pobirali pod pretvezo, da zbirajo sredstva za Nacionalno združenje za invalidne otroke in gluhoneme, namenjen pa da je za ustanovitev Nacionalnega centra za invalidne otroke v Sloveniji.

Na seznam so vpisovali dva ali tri “navidezno plačane” prispevke s podpisom ter višino plačila 10 ali 20 evrov, nato pa dopisovala zneske, ki so jih darovali občani. V tem času so storili 16 različnih prekrškov, od nedovoljenega zbiranja prispevkov do kršitve prometnih predpisov. Zaradi omenjenega so jim policisti izdali plačilne naloge, ki pa jih niso plačali.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična.

Ker 21-letni romunski voznik, ki so mu radeljski policisti včeraj izrekli globo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov ni imel denarja za plačilo globe, so policisti zaradi zavarovanja izvršitve obvestili finančno upravo RS. Izvršitelj FURS-a je vozniku zasegel motorno vozilo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.