11:47, čet, 25. Apr

Rokometašice Aklimata Ptuj premagale Branikovke





Včeraj smo v dvorani Ljudski vrt na Ptuju spremljali tekmo med rokometašicami Aklimata Ptuj in ŽRK Branik Maribor. Domačinke so Mariborčanke premagale s tremi goli razlike. Končni rezultat precej razburljive tekme je bil 36:33.

ŽRK Aklimat Ptuj: ŽRK Maribor Branik
ŽRK Aklimat Ptuj: ŽRK Maribor Branik

Domačinke so v prvi tretjini tekme visoko vodile, a so Mariborčanke z dodatnim pritiskom najprej izenačile, nato pa se je zgodil celo preobrat. Branikovke so z organiziranimi napadi polnile mrežo Ptujčank in prevzele vodstvo. Članice ekipe Aklimat Ptuj so popustile tako pri obrambi kot pri natančnosti napadov, a v tretji tretjini tekme, so se ponovno zbudile, prevzele tempo in zmagale s 36:33.

Stella Mateša, kapetanka ŽRK Aklimat Ptuj: “Bila je zelo težka tekma, točno tako, kot je izgledalo s tribun. Pomembna je zmaga na koncu. Mislim, da smo imele en rez na sredini tekme. To nas je malo vrglo iz ritma, ampak pomembno je, da smo se vrnile nazaj in zmagale.

dsc_4345

Tako so se Ptujčanke uvrstile v četrtfinale pokala. V soboto jih čaka tekma v Novem mestu, kjer se bodo borile za novo zmago. Podrobnosti o tekmi nocoj ob 18.30 na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.