21:29, pet, 19. Apr

Ptujski svetniki preko dopisne seje potrdili odlok o ureditvi cestnega prometa





Ptujski mestni svetniki so zaradi epidemije novega koronavirusa namesto marčevske redne seje konec minulega tedna izpeljal dopisno. Med drugim so potrdili odlok o ureditvi cestnega prometa in odlok, s katerim bodo uredili zemljiška razmerja z vrtičkarji. Potrdili so gradnjo vročevoda v Gregorčičevem drevoredu in obnovo strehe na OŠ Olge Meglič.

Kot so pojasnili na ptujski občini, je nov prometni odlok namenjen izboljšanju reda in varnosti na področju dinamičnega in mirujočega prometa, omogočil bo lažji nadzor v peš conah, stanovalcem in obiskovalcem mesta pa varen in neoviran promet.

S sprejetjem odloka o urejanju in oddaji zemljišč za potrebe vrtičkarstva bodo na mestni občini postavili temelje za ureditev razmerij z uporabniki vrtov na lokacijah, ki bodo trajno namenjena vrtičkarstvu, ter na lokacijah, kjer bodo dopuščali začasno rabo.

Posamezna območja bodo urejali postopoma in glede na razpoložljivimi sredstvi v proračunu, kot najprimernejša pa se je za zdaj izkazala lokacija ob Mlinski cesti, ki je že zdaj namenjena tem dejavnostim. Tam nameravajo urediti 50 in 25 kvadratnih metrov velike vrtove, ki jih bodo ponudili zainteresiranim občanom.

Ob tem so se mestni svetniki na daljavo lotili obravnave dveh investicij in potrdili dokumentacijo za gradnjo vročevoda v Gregorčičevem drevoredu obnove strehe na Osnovni šoli (OŠ) Olge Meglič.

Ker se je ptujska občina pred kratkim odločila za rekonstrukcijo omenjene občinske ceste, so se zdaj hkrati odločili še za povezavo vročevoda med Potrčevo cesto in Kvedrovo ulico, po kateri bodo lahko ukinili obstoječo kotlovnici v Kvedrovi ulici ter s tem znižali stroške tekočega vzdrževanja.

V sklopu projekta bodo zgradili okoli 440 metrov manjkajočega dela vročevoda in s tem omogočili širitve toplovodnega omrežja v industrijsko cono in do večstanovanjskih objektov. Naložbo v višini 210.000 evrov bo v dveh letih v celoti pokrila mestna občina.

Končno pa se obeta tudi celovita obnova ostrešja OŠ Olge Meglič, ki je v slabem stanju, dotrajano in nevarno. Ptujska občina bo za obnovo zagotovila dobrih 305.000 evrov lastnega denarja, nekaj več kot 530.000 evrov pa bo v letih 2020 in 2021 zagotovilo šolsko ministrstvo.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.