12:12, čet, 28. Mar

Ptujska mestna občina delno prevzela osrednjo tržnico





Mestna občina Ptuj je delno prevzela novo osrednjo mestno tržnico, katere obnova je sofinancirana z evropskim denarjem. Dela sicer kljub izteku pogodbenega roka 30. novembra še niso v celoti zaključena. Po pridobitvi uporabnega dovoljenja načrtujejo še pred koncem tega leta postaviti drsališče.

Dela na tržnici pa so v zaključni fazi,  Mestna občina Ptuj je prevzela še večji del prenovljenega prostora z izjemo manjšega območja med Miklošičevo in Murkovo ulico. Tam bodo tlakovanje zaključili v začetku naslednjega leta; montažo ograj, obdelave fasad sosednjih objektov in izteka Slomškove pa bodo opravili predvidoma sredi tega meseca. Podražitve projekta niso predvidene, vrednost na podlagi opravljenih simulacij končnega obračuna je 5,7 milijona evrov.  Projekt obnove se je sicer zavlekel zaradi arheoloških raziskav. V tem času se je zaradi nekaterih nepredvidenih del tudi podražil s prvotnih 4,8 milijona evrov. Že pred začetkom del pa so zaradi čez noč podrtih dreves mnogi občani nasprotovali.

Ptujska tržnica: Pred dobrim mesecem še aktivna gradbena dela, kmalu prevzem zaključene tržnice v celoti
Ptujska tržnica: Pred dobrim mesecem še aktivna gradbena dela, kmalu prevzem zaključene tržnice v celoti

Ob skorajšnjem zaključku vseh del pa so z Mestne občine Ptuj sporočili: “V okviru ureditve smo zamenjali vso komunalno infrastrukturo na območju, obnovili tlake, izvedli nove zasaditve (namesto prej 7 katalp, je zdaj zasajenih 10 gledičij, 2 katalpi in dva lipovca, prav tako smo namesto, zaradi slabega stanja porušenega, kostanja posadili še en lipovec pred banko). Na mestu starega objekta na tržnici stoji zdaj nov objekt s pokrito tržnico, dvema lokaloma in javnimi sanitarijami ter garderobami za prireditve in skladiščem v kleti. Z novim objektom je tržnica pridobila tudi večjo teraso na strehi novega objekta. Ob objektu stare mestne hranilnice so postavljena stojala za kolesa. Novo stopnišče na mestu prejšnjega opornega zidu med tržnico in Slomškovo bo zdaj lahko služilo tudi za posedanje in druženje.” Postavili bodo še urbane stole za posedanje, druženje, branje. Izvajalec pa mora dostaviti še hiške in stojnice ter zaključiti še tlakovanje z namenom prezentacije mestnih vrat na vstopu v srednjeveške mesto in postavitev ograj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.