18:36, sre, 24. Apr

Ptujčani se želijo pobratiti s Kitajci





Danes so 7 članov delegacije iz mesta Nanning sprejeli župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar (in drugi predstavniki mestnega vodstva). Poudaril je, da so že prejeli pismo o nameri za sodelovanje, prvi obisk pa, da potrjuje obojestransko željo. Vodja delegacije Wei Du je dodal, da jih zanima predvsem potencial na področjih kulture, turizma in gospodarstva.

Wie Du, vodja delegacije iz Nanninga, je prejel sliko in knjigo o mestu Ptuj.
Wie Du, vodja delegacije iz Nanninga, prejel sliko in knjigo o mestu Ptuj.

Do sedaj so se Ptujčani pobratili in partnersko sodelovali z mesti in državami iz Evrope, sedaj pa želijo to razširiti. “Na ptujskem že imamo podjetja, ki mednarodno poslujejo“, je dodal Senčar. Gostje so na prvem obisku najstarejšega slovenskega mesta izrazili zanimanje za folkloro. Tako naj bi naredili prvi korak bodočega poglobljenega sodelovanja. “Lahko bi promovirali obiske med našimi prebivalci, da bi bilo več obojestranskih obiskov mest. Potem pa bi lahko promovirali izmenjave na drugih področjih, kot je ekonomija in trgovina“, je dejal Wie Du, vodja delegacije iz Nanninga.

delegati iz nanninga na ptuju

Župan Senčar pa se nadeja še, da bodo s pomočjo novovzpostavljenih prijateljskih vezi našli tudi rešitev za odlagališče Gajke. Več izveste v videu:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.