04:49, pet, 19. Apr

Prvi (sveži) trening ŽRK Aklimat Ptuj





Včeraj so članice Ženskega rokometnega kluba (ŽRK) Aklimat Ptuj v Športni dvorani Mladika in na stadionu opravile prvi trening v novi sezoni. Zbralo se je 20 deklet pod vodstvom trenerjev Nikole Bistrovića in Marjana Valenka.

ŽRK Aklimat Ptuj
ŽRK Aklimat Ptuj

Ženski rokometni Ptuj je v mesecu juniju dobil novo klubsko vodstvo, in se preimenoval v ŽRK Aklimat Ptuj. Novo vodstvo je v klub prineslo nov veter in visoke ambicije kluba. Prvi mož kluba je postal direktor podjetja Aklimat Matej Smrekar. V klub se je vrnila tudi legendarna rokometašica, odslej v vlogi t.i. športne direktorice Ana Mihaela Ciora, ki je prevzela strokovno vodenje kluba. Treninge in pripravo deklet pa je v svoje vajeti prevzel vsem dobro poznani Nikola Bistrović, ki je s ptujskim moštvom precej uspešno že nastopal v 1. ligi.

Po besedah podpredsednika kluba Borisa Boraka, bi morali klub prevzeti že pred tremi leti “a se zaradi preobilice dela ni realiziralo. Sedaj smo s pomočjo novega podjetja Aklimat videli, da lahko pomagamo športu, zlasti ženskemu rokometu,” je dodal. “Cilje, ki smo si jih zastavili so zavzeti sredino do vrha lestvice. Uspeli smo angažirat najboljše igralke, ki so že v preteklosti igrale pri nas,” je pojasnil Borak. Dres kluba so prevzele hrvaška ostrostrelka Stella Mateša, Patricija Korotaj, Maruša Križanec, Nastaja Prapotnik, Tina Tumpej, Barbara Borovčak, pomagala pa bo tudi Sabina Majcen.

“Ker sem bila 30 let aktivna športnica in si želim na Ptuju ostati, je moja želja tudi to, da začnemo enkrat na Ptuju resnično trenirati rokomet,”
pravi športna direktorica Ana Mihaela Ciora. Ob tem je dodala, da je vesela, da jim je uspelo pridobiti dober kader. “Naš cilj je narediti en dober tim in se boriti z najboljšimi ekipami,” pravi Ciorova.

Novo vodstvo, nov zagon

Včeraj so dekleta ŽRK Aklimat opravile prvi trening. “Vse je novo za nas, novi so tudi cilji. Želimo si visoko, tako kot mora biti, saj drugače ni rezultatov. Gremo na polno!,” je povedala rokometašica Barbara Selinšek, ter dodala, da so vesele novega vodstva, hkrati pa so med igralkami ponovno skupaj “stari obrazi” med katerimi ni skrivnosti. “Zato bo vse skupaj toliko lažje”, pravi Selinškova. “Prvi vtisi so nad pričakovanji, kader je dober, igralke se med sabo razumemo super saj se poznamo že od prej. Prav tako so super tudi trenerji,tako, da se nimamo česa bati,” je dejal rokometašica Lucija Ivančič. Ob tem pa dodaja, da jim je v klubu všeč to, da na nek način skupaj delajo s starejšimi igralkami in se od njih tudi učijo. “Tega prej ni bilo. Letos pa imaš nekoga, ki ti lahko svetuje,” pravi Ivančičeva.

Po besedah trenerja Nikole Bistrovića bodo v klubu uvedli nekatere nove metode. “Delalo se bo po modernejši filozofiji in pristopu po katerem sem tudi sam napredoval. Najprej je odnos, naprej je treba biti človek, potem vse drugo, poleg tega pa dobro trenirati. Rezultati pa bodo tisti, ki bodo povedali, ali je to dobra pot,” je pojasnil Bistrović.

Po prvem treningu včeraj, pa se dekleta pripravljajo na pričetek državnega prvenstva, ki bo 17. septembra, ko bodo gostovale na slovenski obali, pri ekipi ŽURD Koper.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.