01:00, pet, 29. Mar

Prometna nesreča ohromila promet proti Šentilju





Mariborski policisti so sporočili, da so bili danes zjutraj od 6.34 obveščeni, da se je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, proti Šentilju zgodila prometna nesreča. Udeležena sta bila dva tovornjaka, ena oseba je v nesreči umrla.

Kaj se je zgodilo policisti zaenkrat še ne vedo. Je pa avtocesta A1 v smeri proti Avstriji popolnoma zaprta, obvoz pa je preusmerjen na staro cesto proti Šentilju. Zaradi nesreče prihaja do daljših zastojev.

Zastoji ob prometni nesreči na AC Šentilj; VIR: promet.si
Zastoji ob prometni nesreči na AC Šentilj;
VIR: promet.si

Ogled kraja prometne nesreče bodo opravili policisti PPP Maribor.

DOPOLNJENO 18.4. OB 11.45:

Kot je pojasnil Milan Šadl iz Policijske uprave Maribor, je v trku na viaduktu Kresnica umrl 52-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. Na viaduktu naj bi zaradi okvare obstal tovornjak, ki ga je vozil 52-letni slovenski državljan, za njim pa je pripeljal drugi voznik tovornega vozila, 33-letni slovenski državljan, ki je brez zaviranja trčil v stoječe vozilo.

Kot za zdaj predvidevajo policisti, je verjetno drugi tovornjak z vozišča odbil priklopnik pred sabo, ki je bil sicer pravilno označen z vsemi štirimi smernimi lučmi. Ta pa je trčil v voznika, ki je stal pred tovornjakom. Odbilo naj bi ga prek betonske zaščitne ograje, zaradi česar je 52-letnik padel več kot 10 metrov globoko in na kraju nesreče umrl.

Vir: gasilskabrigadamaribor.si
Vir: gasilskabrigadamaribor.si

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.