17:09, čet, 28. Mar

Prometna nesreča IV. kategorije v Zg. Dupleku





Dne 3. 8. 2013, okoli 19.20 ure, se je na regionalni cesti v Zgornjem Dupleku zgodila prometna nesreča IV. kategorije, zaradi nepravilne strani vožnje 60-letnega voznika iz okolice Ruš.
Ta je vozil osebni avtomobil iz smeri Spodnjega Dupleka v smeri Dogoš. V naselju Zgornji Duplek, kjer vozišče poteka v nepregledni desni oster ovinek, je z vozilom zapeljal preko neprekinjene ločilne črte, na smerno vozišče namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri. Tam je s prednjim delom vozila čelno trčil v prednjo stran osebnega avtomobila, ki ga je pravilno, iz nasprotne smeri pripeljal voznik 35-letni Mariborčan. V čelnem trčenju sta oba voznika utrpela lahke telesne poškodbe, 31-letna sopotnica v vozilu mlajšega voznika hude telesne poškodbe,sopotnica v vozilu povzročitelja prometne nesreče pa je na kraju nesreče umrla. Pokojna je 45-letna Mariborčanka.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru in ob prisotnosti dežurne okrožne državne tožilke. Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu kar 0,96 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so 60-letnemu vozniku na kraju odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrajno sodišče v Mariboru, zraven tega bodo voznika kazensko ovadili pristojnemu državnemu tožilstvu.

Na območju PU Maribor je to letošnja deveta smrtna žrtev prometnih nesreč. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo smrtnih žrtev prometnih nesreč enajst.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.