22:01, čet, 28. Mar

Projekt Požen’ Evropo!





V Dravogradu je v torek, 3. aprila, potekala predstavitev projekta Poženi Evropo, katere glavna pobudnica je evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič.


Ideja se ji je ideja za projekt utrnila, ko se je zavedla koliko ljudi, predvsem mladih, v Sloveniji nima službe. Zato se je odločila, da bo z ekipo mladih pomagala Slovencem ter jim pokazala različne možnosti, z katerimi bodo lahko bolje živeli. Njen projekt je tako privabil že veliko število mladih Slovencev in Slovenk.

Evropska poslanka pravi tudi, da bo evropska komisija posredovala in svetovala državam, katere panoge naj postavijo za prioritetne. Meni, da bodo to takšna področja, ki so nam že tako rekoč domača, kot je zdravstvo, farmacija, skrb za starejše ter hrana. In ko se bodo razvijale te panoge, se bodo hkrati začele razvijati tudi humanistične in tehnične vede. Moramo začeti gledati tudi na to, kakšni so trenutno globalni in evropski trendi ter posnemati dobre prakse. Delo pa se večkrat skriva tudi pri tleh, samo poiskati ga je treba.

Glavni cilj projekta je torej, spodbuditi mlade k delu in samoiniciativnosti. Če namreč mladi ne dobijo dela nekaj let, lahko to pomeni, da gre za izgubljeno generacijo. Hitro lahko izgubijo zanimanje in voljo. Z projektom želijo opozoriti na dela, ki jih ljudje ne opazijo. Večkrat je delo tik pred očmi, a ga žal ne vidimo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.