10:53, čet, 25. Apr

Prireditev ob Unicefovem dnevu v Občini Ruše





Včeraj, 16. Decembra so v dvorani CEZAM priredili že osmo slavno prireditev ob dnevu UNICEF- a, v katerega se je občina vključila 3. oktobra 2003, ter se s tem obvezala naklonjenosti in UNICEF- ovim vsebinam in širjenju njegovega poslanstva.

Letošnjo prireditev, ki jo je organizirala občina, pod vodstvom komisarke UNICEF-a v Rušah, Irene Kukovec- Stajan, so popestrili z bogatim kulturnim programom, na katerem so nastopili: vrtec Ruše, Glasbena šola Ruše, Zdravko Prelog s skladbo Cesarica, gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, OŠ Janka Glazerja in otroci iz CICI ustvarjalnih delavnic. Prav tako pa se je večera v Rušah udeležil tudi, slovenski ambasador UNICEF-a, Lado Leskovar, ki je za našo kamero povedal, da mu je bilo v veselje priti ob dnevu UNICEF-a v Ruše in nastopiti tudi skupaj z otroki, katerim je ta nevladna organizacija tudi namenjena. Eno glavnih nalog organizacije, ki je bila ustanovljena 11. decembra 1946 je pomoč otrokom.


UNICEF danes izvaja programe pomoči otrokom v več kot 150 državah po svetu. Skrbi za preživetje in kakovosten razvoj otrok, jim zagotavlja ustrezno prehrano in pitno vodo, osnovno zdravstveno oskrbo in osnovno izobraževanje. Otroke ščiti pred izkoriščanjem in zlorabami ter jim pomaga v kriznih razmerah.


V Rušah pa v okviru projekta izvajajo naslednje aktivnosti določitve varnih točk (Občina Ruše je v letu 2005 pripravila zgibanko« Varne točke v Občini Ruše«, ki omogoča otrokom, da poiščejo pomoč, če se čutijo ogrožene oz. potrebujejo pomoč. To so: Unicefovi nabiralniki, Unicefove delavnice v vrtcih, Unicefove delavnice v ustvarjalnih delavnicah , teden otroka – obdaritev novorojencev, veseli december, punčke iz cunj, id.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.