00:53, čet, 25. Apr

Priprave pod Pohorjem za izvedbo svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v polnem teku





Priprave na izvedbo tekme za svetovni pokal v gorskem kolesarstvu so v polnem teku. Do izvedbe treninga in kvalifikacij, ki bodo v soboto, 27. aprila, organizatorje loči še samo 9 dni. Podporo in naklonjenost dogodku, ki je v športnem in turističnem smislu za Maribor izjemnega pomena, je izrekel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je prevzel častno pokroviteljstvo.

downhil, bike park pohorje, 2018 (5)“Na tekmi pričakujemo več kot 400 najboljših gorskih kolesarjev na svetu, pri čemer bo končna številka tekmovalcev znana ob koncu tedna, saj se je rok za prijavo tekmovalcev zaključil včeraj,” pravijo organizatorji. Z najbolje uvrščeno slovensko tekmovalko, domačinko Moniko Hrastnik, ki na lestvici UCI trenutno zaseda odlično četrto mesto, in odličnim Juretom Žabjekom,  so se danes odpravili v avstrijski Gradec, kjer bodo našo delegacijo organizatorjev gostili v mestni hiši na novinarski konferenci, na kateri bodo predstavili priprave, izvedbo in pomen svetovnega pokala, ki se po slabih desetih letih vrača v Maribor.

Maribor je zraven kanadskega Quebeca eno od dveh mest na svetu, v katerih v letošnji sezoni potekata tako zimska kot letna tekma za svetovni pokal. Po Zlati lisici se po skoraj desetih letih v Maribor vrača formula 1 gorskega kolesarjenja.

Včeraj, 17. aprila, so zaprli glavno parkirišče pod Pohorjem, ki bo ostalo zaprto do 29. aprila. Tudi parkirišče pod hotelom Arena bo namenjeno tekmovalcem in spremljevalnemu programu, zato organizatorji že vnaprej prosijo za razumevanje. Parkiranje bo že dober teden pred začetkom prireditve pod Pohorjem zelo omejeno. 

Vir: Facebook Visit Pohorje
Vir: Facebook Visit Pohorje

Pohodniki v času svetovnega pokala uberite drugo pot

Organizatorji vsem pohodnikom v vikendu svetovnega pokala svetujejo, da za pot na vrh Pohorja uberejo izhodiščno točko pri Obrambnem domu v Pekrah in se tako izognete gneči neposredno pod spodnjo postajo Vzpenjače. Brez vstopnice na prireditev ne bo mogoče dostopati na Čopovo progo ali Snežni stadion, saj je Trikotni jasi, na odseku proge, imenovanem Rock&Roll, ena bolj atraktivnih točk za spremljanje voženj najboljših gorskih kolesarjev sveta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.